Бразил: Љекар откинуо главу беби у току порођаја

Доктор из Бразила је био под истрагом јер је током порођаја толико снажно повукао главу бебе да ју је откинуо, а цео призор се одиграо пред очима згроженог оца, пише Дејли мејл.

Свијет 09.05.2023 | 15:18
Бразил: Љекар откинуо главу беби у току порођаја

Породица несрец́ног детета каже да је новорођенче било живо када је почео порођај и да је након трауматичног инцидента болница покушала да их натера да потпишу документе како би заташкали целу ствар.

Инцидент се догодио 1. маја у болници Клиникас да УФМГ у насељу Санта Ефигенија у граду Бело Хоризонтеу у Бразилу.

Дететова мајка Ранијели Коељо Сантос случај је пријавила полицији два дана након несрећног порођаја. Полиција сада истражује шокантну смрт новорођенчета.

Госпођа Сантос (34), која већ има деветогодишњу кћи, одведена је у болницу 24. априла у 28. недељи трудноће због повишеног крвног притиска.

Седам дана касније, лекари су одлучили да изазову порођај.

Приликом порођаја, неименовани акушер је позвао оца детета да присуствује порођају.

Отац је рекао да је видео како девојчица отвара очи и помера уста чим се појавила њена глава, што је доказ да је дете било живо и здраво.

Међутим, у трагичном обрту, лекар се практично попео на стомак мајке како би покушао да склони дете из тог положаја и у том покушају девојчици откинуо главу.

У полицијском извештају се наводи и да је породица из Рибеирао дас Невеса, предграђа Бело Хоризонтеа, добила извињење од лекара након трагичног догађаја.

Рекли су и да им је касније пришао социјални радник и рекао да ц́е болница сносити све трошкове сахране.

Међутим, ова понуда ће бити могућа само ако породица потпише документе у којима се наводи да је „обдукција већ обављена у болници“, да је „тело детета већ прегледано“ и да „тело неће бити послато у Институт за даправну медицину на даље анализе", преноси Јутарњи лист.

Родитељи су одбили да потпишу понуђена документа и све су пријавили полицији, а тело несрец́не бебе је на крају послато у Институт, рекла је адвокат породице Џенифер Валенте.

Из болнице су поручили да дубоко жале због догађаја и да ће истражити читав случај док чекају резултате обдукције.

(Блиц,Јутарњи лист, Дејли мејл) Фото: Илустрација/Профимедиа

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Неко

09.05.2023 13:32

А Боже драги, јадна беба???

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

09.05.2023 14:01

Наравно нико неце одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

09.05.2023 15:32

ЛУДЈАКА НА СВАКОМ КОРАКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?‍♀️

09.05.2023 20:21

Недај бозе ?

ОДГОВОРИТЕ