Први канал РТС-а неће преносити Пјесму Евровизије!

Јавни сервис се огласио саопштењем поводом емитовања музичког такмичења након страшних трагедија које су се догодиле у Србији.

Магазин 08.05.2023 | 16:14
Први канал РТС-а неће преносити Пјесму Евровизије!

Србију су у два дана потресле незапамћене трагедије у ОШ "Владислав Рибникар", потом и <а хреф="хттпс://мондо.рс/Инфо/Црна-хроника/а1778882/Детаљи-крвавог-пира-убице-из-Младеновца.хтмл">Младеновцу, због чега су бројне породице завијене у црно. У Србији је поводом страшних дешавања проглашена тродневна жалост, а сада се Јавни сервис огласио поводом емитовања музичког програма <а хреф="хттпс://мондо.рс/еуросонг/таг332/1">Песма Евровизије, које је заказано већ за сутра, 9. мај.

РТС је саопштио да програм неће бити емитован као ранијих година, на Првом програму: "Иако су званично прошли дани жалости, у Србији су и даље дани туге", стоји у саопштењу Јавног сервиса, у којем се додаје:

"Радио телевизија Србије обавештава гледаоце, да ће, искључиво због унапред потписаних уговорних обавеза са ЕБУ - Европском радиодифузном унијом, у уторак 9. маја и четвртак 11.маја од 21 час, на РТС 3 преносити прво и друго полуфинале такмичења за Песму Евровизије.

Делегација Србије у Ливерпулу дели жалост са породицама трагично настрадалих у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду и у околини Младеновца и Смедерева, као и са свим грађанима Србије.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2023-05-08/05082023041720.јпг" алт="" wидтх="950" хеигхт="717" /><бр />Представник Србије Луке Блацк <а хреф="хттпс://мондо.рс/Забава/Музика/а1779360/Луке-Блацк-носио-црни-флор-на-отварању-Евровизије.хтмл">свој наступ посветиће свим трагично настрадалима", стоји у саопштењу РТС-а.

(Мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар