Четворо рањених животно угрожено, двоје иде кући

Четворо рањених у нападима у београдској Основној школи "Владислав Рибникар" и селима у околини Младеновца и даље је у критичном стању, док ће два пацијента бити пуштена кућама, рекла је министарка здравља Србије Даница Грујичић.

Србија 06.05.2023 | 17:02
Четворо рањених животно угрожено, двоје иде кући

Говорећи о стању повријеђених, Грујичићева је објаснила да су витално угрожени дјевојчица и дјечак из школе на Врачару, као и М.А. /18/ и С. Ј, који су рањени код Младеновца.

"Када је ријеч о пацијентима из школе, девојчица са жестоким оштећењем мозга је критично, као и дечак који има повреду вратне кичме, кога су покушали да одвоје од машине, али то још неће моћи. На сву срећу, кичмена мождина му није прекинута. Он има тешке повреде, а његова највећа шанса је то што је веома млад", изјавила је Грујичићева за ТВ Прва.

Према њеним ријечима, дјевојка М.А. /18/, којој је због тешких повреда одстрањен дио унутрашњих органа, директно је угрожена, као и пацијент С.Ј, који има повреде кичме и грудног коша.

Грујичићева је истакла да ће са болничког лијечења бити пуштени један дјечак рањен у школи и младић повријеђен у околини Младеновца.

Она је додала да ће двоје пацијената из околине Младеновца имати додатне операције, а то чека и дјевојчицу и наставницу из школе на Врачару.

У масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару ученик седмог разреда убио је у сриједу осам ђака из свог одјељења и чувара, а ранио шест ученика и наставницу историје.

Младић из Дубоне код Младеновца дан касније је ликвидирао троје комшија из села и усмртио још петоро људи у Малом Орашју, а ранио 14 особа.

(Агенције) Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар