Најтужнији Ђурђевдан: Сахрањене жртве два масакра

На београдским гробљима сахрањена су четири ученика и радник обезбјеђења који су страдали у пуцњави у школи "Владислав Рибникар", док је на сеоском гробљу у Малом Орашју код Смедерева сахрањено пет жртава.

Србија 06.05.2023 | 18:00
Најтужнији Ђурђевдан: Сахрањене жртве два масакра

У Србији је у току тродневна жалост која је почела у петак, 5. маја. У Малом Орашју код Смедерева, где је помахнитали Урош Б. из калашњикова побио осам младића и девојку, данас су сахрањени М. М. (18), Н. М. (15), Л. М. (20), Н. С. (19) и А. М. (17) на локалном гробљу. На београдским гробљима данас су сахрањени и К.М. (14) у 11.30 на Новом гробљу, Е.К. (14) у 12.00 на Централном гробљу, А.Д (14) у 14.45 на Новом бежанијском гробљу, М.А. (14) у 15.30 на Новом гробљу.

Неколико стотина људи дошло је да ода почаст младићима, а из сваке куће жртве кренула је поворка ка сеоској цркви у Орашју.

Испред цркве је постављено пет клупа на које су постављени ковчези пет трагично страдалих младића, након чега је свештеник одржао опело.

Пет мајки је туговало, плакало и није могло да се одвоји од ковчега у којем су били њихови најмилији.

Фото: Србија данас

Река људи се окупила испред цркве, звона звоне као опомена да је овај дан пун туге и бола. Пет свештеника из околних села дошли су како би свако од њих изашао из породичног дома убијених младића и тужном поворком, сандуком, предвођен породицом и пријатељима доставили тело покојника у порти цркве.

На београдским гробљима сахрањена су четири ученика и радник обезбеђења који су страдали у пуцњави у школи "Владислав Рибникар".

На Централном гробљу, где је сахрањена једна од ученица, испраћају су присуствовали чланови породице, другари, грађани.

Испред капеле на гробљу Лешће, више стотина људи, међу којима су бивши и садашњи ученици и бројни грађани, опростило се од радника обезбеђења.

На Лешћу се окупио велики број грађана и на вечни починак испратио Драгана Влаховића (51), убијеног чувара Основне школе „Владислав Рибникар“ на Врачару.

У понедељак ће на београдском Новом гробљу бити одржане две сахране. Прво ће бити сахрањена А.Б. у 15 часова, а потом и А.Ч. у 16 часова.

(Тањуг) Фото: Информер /  М.М./АТАИмагес

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Смqјо

06.05.2023 17:46

Туга до неба. ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

06.05.2023 19:59

Само сво орузје одузети из приватних Куца ! Само слузбе обезбедења орузје посједовати и носити ! Ловацко, спортско и.т.д. сво орузје одузети и ставити под контролу и никако дрзати по становима или куцама , све одузети и од сваког био Генерал или Војник све несигурно.! Полудео и Стар и Млад и политицар !!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

06.05.2023 20:01

ТАЧНО ТАКО. ТУЖНО ЈЕ БИЛО И 42, КАДА ЈЕ ВОЗ ЗАРОБЉЕНИКА ВОЗОМ ПУТОВАО ИЗ САРАЈЕВА У ЈАСЕНОВАЦ. ТАЧНО НА ЂУРЂЕВДАН. ПА ТУЖНО ЈЕ ЊИХОВУ ПИЈЕСМУ СЛУШАТИ. ПОРЕД ЊЕ ПЛАЧЕМ, ТАКОЂЕ.

ОДГОВОРИТЕ