БГ: Сахрањен чувар, прва жртва масовног убиства

У Београду је у суботу, 6. маја, сахрањен Драган Влаховић, радник обезбеђења који је, уз осморо ђака, убијен у нападу у основној школи "Владислав Рибникар" у Београду.

Србија 06.05.2023 | 14:08
БГ: Сахрањен чувар, прва жртва масовног убиства

Влаховић је жртва напада који је 3. маја извршио малолетни ученик седмог разреда те школе.

Масовно убиство догодило се у јутарњим сатима када је ученик стар 13 година по доласку у школу из торбе извадио пиштољ и пуцао. Како је полиција након увиђаја саопштила, први на удару његовог напада, био је школски чувар Драган Влаховић.

Уз породицу, сахрани је присуствовао велики број пријатеља и ђака.

Приликом напада у школи, убијено је девет особа а тешко рањено шесторо деце и једна наставница.

Осумњичени К.К. је ухапшен у школском дворишту. Истог дана ухапшен је и његов отац којем је на захтев Вишег јавног тужилаштва, одређен притвор до 30 дана.

У Србији је у току тродневна жалост због два масовна убиства која су се у два дана догодила у и у близини Београда.

Дан након масовног убиства у основној школи, уследио је друго у селима код Младеновца, на око 60 километара од Београда.

И у том оружаном нападу који се догодио у касним вечерњим сатима, 4. маја, живот је изгубило осморо људи а рањено 14 особа.

Полиција је ујутру 5. маја ухапсила осумњиченог за напад. За масовна убиства сумњичи се двадесетједногодишњи младић.

Министарство унутрашњих послова Србије (МУП) саопштило је након хапшења да је У. Б. стар 21 годину, имао уз себе арсенал оружја.

Након оба злочина Влада Србије усвојила је 5. маја мере које подразумевају да Министарство унутрашњих послова "хитно припреми измене и допуне Закона о оружју и муницији".

Изменама би се, како је најављено, пооштрили услови за држање и ношење кратког ватреног оружја, а за оне који не испуњавају пооштрене услове биће предвиђен обавезан откуп оружја.

(РСЕ) Фото:

Коментари / 0

Оставите коментар