Број посјета туриста повећан за скоро 16 одсто

Република Српска је природним љепотама и атрактивним дестинацијама све привлачнија туристима из цијелог свијета на шта указује и податак да је у прва три мјесеца остварено 92.606 посјета туриста, што је за 15,9 одсто више у односу на исти период прошле године, речено је Срни у Туристичкој организацији Српске.

Република Српска 06.05.2023 | 12:16
Број посјета туриста повећан за скоро 16 одсто

У првом кварталу забиљежено је 248.023 ноћења, односно 13,3 одсто више него лани.

Из Туристичке организације су истакли да осим домаћих, највећу посјету остварили гости из Србије, Хрватске, Словеније и Црне Горе.

"Од осталих европских земаља истичу су Њамачка, Аустрија, Италија и Турска. Домаћи туристи су највећи број ноћења остварили у бањским и планинским мјестима, док су страни туристи боравили у планинским, бањским и осталим туристичким мјестима", навели су у овој организацији.

Из Туристичке организације Српске истичу да су захваљујући тениском турниру "Српска опен" из Бањалуке и Републике Српске отишле најљепше слике широм свијета.

Осим спортске еуфорије, турнир је напунио бањалучке хотеле и смјештаје, док је у бањалучким ресторанима владало велико интересовањ за специјалитете из Крајине. 

(Срна) Фото: мамауземљилала

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Будала као и ти

06.05.2023 13:05

Смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сир Оливер

06.05.2023 17:53

Нова доктрина антиекономије у РС. Прање од прања новца кроз мултипликативни ефекат који је 10x мањи од инвестиције. Бриљантно неа шта.

ОДГОВОРИТЕ