Broj posjeta turista povećan za skoro 16 odsto

Republika Srpska je prirodnim ljepotama i atraktivnim destinacijama sve privlačnija turistima iz cijelog svijeta na šta ukazuje i podatak da je u prva tri mjeseca ostvareno 92.606 posjeta turista, što je za 15,9 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je Srni u Turističkoj organizaciji Srpske.

Republika Srpska 06.05.2023 | 12:16
Broj posjeta turista povećan za skoro 16 odsto

U prvom kvartalu zabilježeno je 248.023 noćenja, odnosno 13,3 odsto više nego lani.

Iz Turističke organizacije su istakli da osim domaćih, najveću posjetu ostvarili gosti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

"Od ostalih evropskih zemalja ističu su Njamačka, Austrija, Italija i Turska. Domaći turisti su najveći broj noćenja ostvarili u banjskim i planinskim mjestima, dok su strani turisti boravili u planinskim, banjskim i ostalim turističkim mjestima", naveli su u ovoj organizaciji.

Iz Turističke organizacije Srpske ističu da su zahvaljujući teniskom turniru "Srpska open" iz Banjaluke i Republike Srpske otišle najljepše slike širom svijeta.

Osim sportske euforije, turnir je napunio banjalučke hotele i smještaje, dok je u banjalučkim restoranima vladalo veliko interesovanj za specijalitete iz Кrajine. 

(Srna) Foto: mamauzemljilala

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Budala kao i ti

06.05.2023 13:05

Smiješno.

ODGOVORITE
Name

Sir Oliver

06.05.2023 17:53

Nova doktrina antiekonomije u RS. Pranje od pranja novca kroz multiplikativni efekat koji je 10x manji od investicije. Briljantno nea šta.

ODGOVORITE