Албанци насрнули каменицама на Србе код Гњилана

Новинар Бојан Антић нападнут је синоћ док се са супругом, сином, кћерком и сестрићем враћао из родтељске куће где су обележавали вече уочи породичне крсне славе. 

Србија 06.05.2023 | 11:15
Албанци насрнули каменицама на Србе код Гњилана

Повређених нема, а једна од нападача је приведен.

Напад на Антића и његову породицу, догодио се у селу Горњи Ливоч, где му живе родитељи.

„Ово није први пут да нас нападају и провоцирају, али смо до сада ћутали због безбедности родитеља који живе у окружењу. Синоћ су почеле провокације чим су ми је стига сестра и зет са аутом који има српске таблице. Њима боде очи када се ми окупимо и када виде било какве српске ознаке. Један Албанац, кога познајем и од пре 1999. гдине, почео је да провоцира недалеко од наше куће, али сам ја ушао у кућу, не желећи да се расправљам“, каже Антић за Тањуг.

Бојан са супругом, сином и кћерком, живи у оближњем, већински српском селу Кусце.

„Када смо синоћ кренули кући, видели смо ауто како стоји на раскрсници, одакле су нас засули каменицима. Није било нимало безопасно, али срећом, нико није повређен, већ је само ауто мало оштећен. Окренуо сам се и вратио у родитељску кућу, где смо сачекали полицију“, наставља Антић. 

Он каже да је полиција привела једног нападача, човека за кога тврде да је наводно неурачунљив.

„Ако је неурачунљив, како не прави проблем комшијама Албанцима, него баш нама“, пита се наш колега и додаје да је пре неколико месеци његов отац претучен у селу у коме се родио и где живи. 

У селу Горњи Ливоч код Гњилана, до 1999. гдине је живело скоро 400 Срба, а сада их је нешто више од педесетак, у свега петнаестак домаћинстава. 

(Тањуг) Фото: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

40 британских обавештајаца

06.05.2023 11:53

Ништа ново,идемо даље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

06.05.2023 12:13

ЖАЛОСНО. НЕКА СЕ СТИДЕ. ТО ЈЕ СЛИКА ЊИХ. СРАМ ИХ БИЛО. САМО ПОЛИЦИЈИ ЈАВЉАЈТЕ. СРАМ ИХ БИЛО. А ХОЋЕ У ЕВРОПУ. И ТАМО СУ ЉУДИ ДРУГЕ НАЦИОНАЛНОСТИ. ПА ШТА ЋЕ ОНДА. САМО СРБЕ МРЗЕ. А ВАШ ОТАЦ ТУ РОЂЕН. СРАМ ИХ БИЛО. ИЗ Б И Х.

ОДГОВОРИТЕ