Бијељина дијели тугу са грађанима Београда и Србије

Поводом трагедије у основној школи “Владислав Рибникар”у Београду, Градска управа Бијељина организовала је на палтоу Трга Петра И Карађорђевића паљење свијећа у знак солидарности с породицама погинуле дјеце и грађанима Београда.

Република Српска 05.05.2023 | 19:49
Бијељина дијели тугу са грађанима Београда и Србије

Злочин који се одиграо у Београду, а одмах потом и у Младеновцу, показао је да се такво нешто може догодити било гдје, па и у земљи за коју смо мислили да никада неће. Шок, туга, невјерица у свима, у младима најјача.

“Неизмјерно сам тужна и разочарана у нове генерације, уопштено у свијет и људе, првенствено што нико од нас није очекивао да се све ово може десити и да све оно што смо гледали на филмовима, заправо ту, код нас и да се дјеца данас дијеле на мете и убице. То је оно што је поражавајуће. Сви смо криви јер ћутимо на направду све док се не дешава нама. Глуви смо, слијепи, нијеми за све проблеме. Овај пут из нас проговарају жртве, неки ни мало криви јуди који су морали да страдају да бисмо ми коначно схватили неке ствари”, рекла је Јана Мрдић из Бијељине.

Ведран Томић, деветнаестогодишњак, који је данас заједно са својим вршњацима прислужио свијеће у спомен дјеци и свима страдалима у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и Младеновцу, рекао је да је огорчен, те да нема довољно ријечи за протекла дешавања.

”Огрчен сам, без текста. Све се претвара у црно, не знам гдје генерације иду.Не видим ни мој пут ,како изаћи из куће, како мирно сјести негдје с неким. Сваки дан живота је постао лутрија”, додао је Томић.

Ситуација сама по себи је ужасна, рекла нам је ученица Гимназије Филип Вишњић из Бијељине Сара Тара Томић.

”Као дијете просвјетног радника и уопште као ученик могу да сагледам ову ситуацију из више аспеката. Информисала сам се портали објављују све и свашта,многи доливају уље на ватру ширећи дезинформације. Неки криве друштвене мреже,неки сматрају да су главни и одговорни ријалити програми који се емитују у ударним терминима. Други покушавају да тај профил неодговорног и несавјесног родитеља поистовјете са неким из наше околине и апсолутно нико да употријеби ту методу интроспекције, да се сами запитамо да ли сви ми имамо по један проценат удјела у свему овоме? Да ли је свако од нас кривац за све ово што се дешава, а сигурно да јесмо”, каже Томић.

Подсјетимо, у масакру у селима код Младеновца Урош Блажић је убио осморо и ранио 13 људи, а у сриједу је ученик седмог разреда убио осам ђака у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду и чувара, а ранио шесторо ученика и наставницу. Због немилих догађаја, проглашена је тродневна жалост у Србији од 5. ди 7. маја, а данас је и дан жалости у Републици Српској и БиХ.

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зворник

05.05.2023 18:21

Ми у Зворнику не дијелимо тугу оцигледно нити смо иједну свијецу упалили на тргу. Немами ми градонацелника који зна ста треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2023 23:54

Мозда цовек и незна ста се десава,могуце негде да је код неке старлете пијан или под неким другим супстанцама.