Тиршова: Рањена дјевојчица критично, дјечаци су стабилно

Вршилац дужности директора дечје клинике у Тиршовој Синиша Дучић, изјавио је јутрос да је девојчица, примљена након пуцњаве у основној школи "Владислав Рибникар", у критичном стању и витално угрожена, а двојица примљених дечака су стабилно и за неколико дана се очекује да буду пуштени на кућно лечење.

Србија 04.05.2023 | 08:35
Тиршова: Рањена дјевојчица критично, дјечаци су стабилно

"Девојчица која је јуче оперисана хитно због повреда главе је витално угрожена, у критичном стању и на интензивној нези. Лекари раде све да је одрже у животу али јој је јако тешко опште стање и витално је угрожена", рекао је Дучић новинарима Тањуга и РТС-а. 

Он је казао да су два дечака са прострелним ранама доњих екстремитета стабилно, примају антиобиотску терапију и додао да се може рећи да су дечаци лакши пацијенти, односно имају лакше телесне повреде.

Дечаци, према Дучићевим речима, морају да приме парентралну антибиотску терапију и вероватно ће врло брзо, за два-три дана, бити пуштени кући.  

"Родитељи су посетили дечаке, наш психолог је од почетка укључен. Они имају и комуникацију са родитељима преко телефона", рекао је в.д. директора клинике у Тиршовој. 

Он је рекао да је операција девојчице била изузетно тешка, јер се ради о тешким повредама мозга, витално је угрожена и налази се на интензивној нези.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

БЛ

04.05.2023 07:09

Бозе драги молим ти се да спасис дјевојцицу,ста це јој родитељи???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

04.05.2023 07:19

Апел на наше наставнике и професоре. Деца се жале родитељима да сте престроги, да делите јединице олако, немате емпатије уопште за ђаке. 70% вас је примљено преко везе у просвету, тражите превише знања за једну (2), посебно сте ригорозни за предмет математике, као да ће сви студирати Математички факултет. Ви из просвете стварате агресивну популацију, јер сте ученике оптеретили са огромним градивом и задацима тешко решивим и за одрасле. Ето извршите анкету по нпр. бањалучким школама и све ће вам бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Др

04.05.2023 08:58

Потпуно сте у праву! ОШ Иво Андрић предњачи. Све један искомплексирани наставник у бањалучкој регији жели у школу у центру. То успијевају учланујући се у разне странке блиске власти. Дјецу сатиру и иживљавају се од наставника музичког, српског језика (потпуна шифра) до математике…

Name

сале

04.05.2023 09:41

Др има разних скола не мора свако ици у гиманзију и сл. Треба савко да надје своје место у овоме друству, проблем је сто многи родитељи прецене своју дјецу и на тај нацин им стварају притисак и комплексе,...

Name

Ре:др и редр

04.05.2023 10:56

Пишете чисте глупости. Настава се одвија по упутству Министарства Просвете и ништа ту наставници не могу. Могу да моле дјецу да их не малтретирају њих наставнике, јер побогу моје дијете је златно а сви други су криви. А дијете видим евентуално Суботом или Недјељом. Шта ви замишљате да се и без учења напредује, да вам Задруга васпита дјецу, тик-ток и игрице. Златне су нам и школе и кадрови у њима како су цијењени и плаћени. Сви би петице а да ли знају за ту оцјену ту је мјеродаван учитељ и наставник и нико други. Родитељ је дужан да васпитаног и савјесног ученика шаље у школу, да га уци понашању и моралу, да се дружи са њим и да му помаже у савладавању градива. Да не пиље и отац и мајка у телефон и да гасе Пинк и Задругу.

Name

Г

04.05.2023 11:01

Да, да.... Нииикако родитељи из "центара града", ако је то тако важно, нису искомплекаирани. "Мооом дјетету 1", а он-а контролни пише "ошишаном латиницом" и почиње реченице малим словом. Родитељи дали телефон са 3 године, тбх, wтф, лоооол...

Name

Ре Сале

04.05.2023 11:07

У свакој средњој и основној школи постоје наставници и професори који загорчавају живот ученицима. Траже знање од ученика, као да су малте не, генији. Има их у свим школама и у сваком предмету.

Name

+

04.05.2023 08:05

СРЦЕ МАЛО. ДАЈ БОЖЕ ДА БУДЕ ДОБРО. ХВАЛА И ВАМА ШТО ПОСТОЈИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимна

04.05.2023 08:36

Боже молим ти се да преживи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

04.05.2023 08:50

Боже помози да буду добро дјеца. Страшне ствари се дешавају, ко ће знати небројати све узроке. Само нам може Бог помоћи и Пресвета Мајка Богородица. Слава им и милост свака.

ОДГОВОРИТЕ