Tiršova: Ranjena djevojčica kritično, dječaci su stabilno

Vršilac dužnosti direktora dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić, izjavio je jutros da je devojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kritičnom stanju i vitalno ugrožena, a dvojica primljenih dečaka su stabilno i za nekoliko dana se očekuje da budu pušteni na kućno lečenje.

Srbija 04.05.2023 | 08:35
Tiršova: Ranjena djevojčica kritično, dječaci su stabilno

"Devojčica koja je juče operisana hitno zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju i na intenzivnoj nezi. Lekari rade sve da je održe u životu ali joj je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena", rekao je Dučić novinarima Tanjuga i RTS-a. 

On je kazao da su dva dečaka sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta stabilno, primaju antiobiotsku terapiju i dodao da se može reći da su dečaci lakši pacijenti, odnosno imaju lakše telesne povrede.

Dečaci, prema Dučićevim rečima, moraju da prime parentralnu antibiotsku terapiju i verovatno će vrlo brzo, za dva-tri dana, biti pušteni kući.  

"Roditelji su posetili dečake, naš psiholog je od početka uključen. Oni imaju i komunikaciju sa roditeljima preko telefona", rekao je v.d. direktora klinike u Tiršovoj. 

On je rekao da je operacija devojčice bila izuzetno teška, jer se radi o teškim povredama mozga, vitalno je ugrožena i nalazi se na intenzivnoj nezi.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

BL

04.05.2023 07:09

Boze dragi molim ti se da spasis djevojcicu,sta ce joj roditelji???

ODGOVORITE
Name

Dr

04.05.2023 07:19

Apel na naše nastavnike i profesore. Deca se žale roditeljima da ste prestrogi, da delite jedinice olako, nemate empatije uopšte za đake. 70% vas je primljeno preko veze u prosvetu, tražite previše znanja za jednu (2), posebno ste rigorozni za predmet matematike, kao da će svi studirati Matematički fakultet. Vi iz prosvete stvarate agresivnu populaciju, jer ste učenike opteretili sa ogromnim gradivom i zadacima teško rešivim i za odrasle. Eto izvršite anketu po npr. banjalučkim školama i sve će vam biti jasno.

ODGOVORITE
Name

Re Dr

04.05.2023 08:58

Potpuno ste u pravu! OŠ Ivo Andrić prednjači. Sve jedan iskompleksirani nastavnik u banjalučkoj regiji želi u školu u centru. To uspijevaju učlanujući se u razne stranke bliske vlasti. Djecu satiru i iživljavaju se od nastavnika muzičkog, srpskog jezika (potpuna šifra) do matematike…

Name

sale

04.05.2023 09:41

Dr ima raznih skola ne mora svako ici u gimanziju i sl. Treba savko da nadje svoje mesto u ovome drustvu, problem je sto mnogi roditelji precene svoju djecu i na taj nacin im stvaraju pritisak i komplekse,...

Name

Re:dr i redr

04.05.2023 10:56

Pišete čiste gluposti. Nastava se odvija po uputstvu Ministarstva Prosvete i ništa tu nastavnici ne mogu. Mogu da mole djecu da ih ne maltretiraju njih nastavnike, jer pobogu moje dijete je zlatno a svi drugi su krivi. A dijete vidim eventualno Subotom ili Nedjeljom. Šta vi zamišljate da se i bez učenja napreduje, da vam Zadruga vaspita djecu, tik-tok i igrice. Zlatne su nam i škole i kadrovi u njima kako su cijenjeni i plaćeni. Svi bi petice a da li znaju za tu ocjenu tu je mjerodavan učitelj i nastavnik i niko drugi. Roditelj je dužan da vaspitanog i savjesnog učenika šalje u školu, da ga uci ponašanju i moralu, da se druži sa njim i da mu pomaže u savladavanju gradiva. Da ne pilje i otac i majka u telefon i da gase Pink i Zadrugu.

Name

G

04.05.2023 11:01

Da, da.... Niiikako roditelji iz "centara grada", ako je to tako važno, nisu iskomplekairani. "Mooom djetetu 1", a on-a kontrolni piše "ošišanom latinicom" i počinje rečenice malim slovom. Roditelji dali telefon sa 3 godine, tbh, wtf, looool...

Name

Re Sale

04.05.2023 11:07

U svakoj srednjoj i osnovnoj školi postoje nastavnici i profesori koji zagorčavaju život učenicima. Traže znanje od učenika, kao da su malte ne, geniji. Ima ih u svim školama i u svakom predmetu.

Name

+

04.05.2023 08:05

SRCE MALO. DAJ BOŽE DA BUDE DOBRO. HVALA I VAMA ŠTO POSTOJITE.

ODGOVORITE
Name

Анонимна

04.05.2023 08:36

Боже молим ти се да преживи

ODGOVORITE
Name

Ime

04.05.2023 08:50

Bože pomozi da budu dobro djeca. Strašne stvari se dešavaju, ko će znati nebrojati sve uzroke. Samo nam može Bog pomoći i Presveta Majka Bogorodica. Slava im i milost svaka.

ODGOVORITE