ПР разријешила Управљачки тим за израду статута ЗСО

- Министар локалне самоуправе привремених приштинских институција Елберт Краснићи саопштио је данас да је разрешио Управљачки тими за израду статута Заједнице српских општина.

Србија 03.05.2023 | 09:46
ПР разријешила Управљачки тим за израду статута ЗСО

Краснићи је навео да је, након што је представио Нацрт статута ЗСО на јучерашње састанку у Бриселу, тај тим остао без статуса.

"После јучерашњег представљања нацрта статуса Заједнице општина са српском већином у Бриселу, према надлежностима које су дате Управном тиму Бриселским споразумима из 2013. и 2015. године, овај тим је сада такође без статуса“, ​​написао је Краснћи на Фејсбуку.

Управљачки тим је Бриселским споразумима из 2013. и 2015. године задужен је за оснивање ЗСО, а чини га је четворо представника Срба из општина на северу КиМ, док га је званично потврдила влада у Приштини.

Координаторка Управљачког тима за израду статута ЗСО Данијела Вујичић изјавила је да је након јучерашњег састанка у Бриселу да је српска страна имала прилику да представи нацрт ЗСО који је завршен још 2018. године, али да приштинска страна није хтела да саслуша представљање нацрта статута, као и да је презентацију испратила са ниподаштавањем и подсмехом.

Вујичић је новинарима после састанка рекла да је током представљања нацрта статута доживела непријатности и да су Аљбин Курти и Бесник Бисљими све време добацивали.

(Тањуг) Фото: Схуттерстоцк.цом/Алех Корзун, илустрација 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Истина

03.05.2023 08:05

Они раде свог посла а ви се играте.Резултати такве приче се виде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвитко

03.05.2023 08:15

Добро нам га албанци спустисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааааа

03.05.2023 09:04

Који ће им курац Борељ и Лајчак онда,нема са шиптарима договора никад.

ОДГОВОРИТЕ