PR razriješila Upravljački tim za izradu statuta ZSO

- Ministar lokalne samouprave privremenih prištinskih institucija Elbert Krasnići saopštio je danas da je razrešio Upravljački timi za izradu statuta Zajednice srpskih opština.

Srbija 03.05.2023 | 09:46
PR razriješila Upravljački tim za izradu statuta ZSO

Krasnići je naveo da je, nakon što je predstavio Nacrt statuta ZSO na jučerašnje sastanku u Briselu, taj tim ostao bez statusa.

"Posle jučerašnjeg predstavljanja nacrta statusa Zajednice opština sa srpskom većinom u Briselu, prema nadležnostima koje su date Upravnom timu Briselskim sporazumima iz 2013. i 2015. godine, ovaj tim je sada takođe bez statusa“, ​​napisao je Krasnći na Fejsbuku.

Upravljački tim je Briselskim sporazumima iz 2013. i 2015. godine zadužen je za osnivanje ZSO, a čini ga je četvoro predstavnika Srba iz opština na severu KiM, dok ga je zvanično potvrdila vlada u Prištini.

Koordinatorka Upravljačkog tima za izradu statuta ZSO Danijela Vujičić izjavila je da je nakon jučerašnjeg sastanka u Briselu da je srpska strana imala priliku da predstavi nacrt ZSO koji je završen još 2018. godine, ali da prištinska strana nije htela da sasluša predstavljanje nacrta statuta, kao i da je prezentaciju ispratila sa nipodaštavanjem i podsmehom.

Vujičić je novinarima posle sastanka rekla da je tokom predstavljanja nacrta statuta doživela neprijatnosti i da su Aljbin Kurti i Besnik Bisljimi sve vreme dobacivali.

(Tanjug) Foto: Shutterstock.com/Aleh Korzun, ilustracija 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Istina

03.05.2023 08:05

Oni rade svog posla a vi se igrate.Rezultati takve priče se vide!

ODGOVORITE
Name

Cvitko

03.05.2023 08:15

Dobro nam ga albanci spustise

ODGOVORITE
Name

Jaaaaa

03.05.2023 09:04

Koji će im kurac Borelj i Lajčak onda,nema sa šiptarima dogovora nikad.

ODGOVORITE