Требиње је град лажних инвестиционих обећања власти

Требиње је један од градова Републике Српске који се може похвалити са прегршт лажних обећања власти и неостварених инвестиција, рекла је в.д. члан Предсједништва СДС Милица Радовановић.

Република Српска 02.05.2023 | 16:18
Требиње је град лажних инвестиционих обећања власти

“Годинама слушамо иста обећања власти, од аеродрома у Требињу, нове болнице, саобраћајне обилазнице око града, жељезнице, а сада и аутопута, а у исто вријеме сви озбиљнији инвеститори заобилазе Требиње”, констатовала је Радовановић и оптужила власт да пред сваке изборе прича исте нереализоване приче.

“Једноставно нема инвестиција и развојне политике. У међувремену нам млада радна снага одлази из Требиња, а преко 2 хиљаде њих је нашло запослење о оближњем Дубровнику. Плате оних који имају “привилегију” да раде су прениске за свакодневна поскупљења и нико не помиње њихова повећања или бар усклађивања са растом животног стандарда”, сматра Радовановић. 

Додаје да “једино што се гради су стамбене зграде и пословни објекти који су више у функцији прања новца него развоја и отварања нових радних мјеста.”

“Оваква корумпирана власт ће отјерати и оно мало правих инвеститора из града, како видимо из недавне најаве власника компаније Сwиислион Таково Родољуба Драшковића, највећег инвеститора у нашем граду, што је у најмању руку забрињавајуће и довољно говори о политици града и оних који је воде”, рекла је Радовановић.

“Они се хвале порастом броја туриста у Требињу, а неће да кажу да је то у највећој мјери резултат инвестиционе политике Родољуба Драшковића и изградње Града Сунца  који годишње доводи највећи број посјетилаца у региону. Зар Град Требиње нема интереса од повећаног прихода од поврата ПДВ-а и пословних активности ове компаније које годинама повећавају његов обим? Ипада да је за градску администрацију најлакше водити политику повећања цијена градских услуга и ренте и на тај начин пунити буџет, без икакве стимулативне политике за оне који инвестирају и стварају реални доходак”, сматра Радовановић.

“Када би се овдашња власт угледала бар мало на власт у Србији онда би могла да види како се бори за сваког инвеститора и какве све олакшице и подстицаје власт даје да би се нека инвестиција реализовала. И свакодневно се увјеравамо у видљиве резултате те политике.

Актуелну власт у Требињу и Републици Српској таква политика очигледно не интересује, а сигурни смо да ће на новим-старим лажним обећањима покушати поново да убједи народ и добије подршку.

Али, сигурни смо и да долази вријеме подвачења рачуна и да шансу напокон добију нови и образовани људи који желе на прави начин да се боре и за Требиње и за Републику Српску”, нагласила је Милица Радовановић.

(Исток)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Зоом

02.05.2023 14:33

Ето тебе чека Требиње па да ти доведес са том политиком Дарка Бабаља, Цицка Бјелице и других праве инвестоторе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чека

02.05.2023 15:52

Овакве храбре као она чека ова Репубилка Српска а не дупеувлакаче који осим скупљања гласова и уцјена не знају ништа сами урадити...Срамота за цијелу Херцеговину ако Родољуб оде,мада и он то најваљује сваких пола године.

Name

За Чека,

02.05.2023 20:16

Ако овакве чека, далеко ће догурати, та не зна ни како се врши поврат Пдв-а, а то је на снази већ скоро 18 година, шта очекивати од ње.

Name

Горан

02.05.2023 14:45

Ако им преваре и овај пут прођу, онда није до њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

02.05.2023 14:50

Све тачно речено, ова бахата власт гледа све краткорочно и како да се угради у прање новца. СДС је створио нашу републику и сад се треба издићи и спасити што се спасити може из овог криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗаМиле

02.05.2023 20:18

Јест створио, али и уништио, затворио фабрике, распродао, траг им замео.

Name

СОНЕ БЛ

02.05.2023 14:55

Несрецнице јадна,сјецам се оронулог Требиња кад су твоји владали....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

02.05.2023 15:09

Ова јалова опозиција не зна где је шупља, само баљезгају без везе. Па кад немају ништа паметно да кажу боље да се не јављају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

02.05.2023 15:52

Па зар аеродром није отворен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није у Требињу

02.05.2023 18:26

Али јесте на Сокоцу (Равна Романија).

Name

Неко

02.05.2023 20:19

Умјесто да само кињиш власт, шта би ти конкретно урадила по том питању??? Опозиција у РС само прича о неспособној влади, умјесто да кажу шта конкретно треба да се утади. Никад ви такви на власт доћи нећете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокица

02.05.2023 21:57

Ајде по следовање. Заслузио си. Баја воли кад се критикују ови из опозиције. По таквима за све је крива опозиција. Доводјења памети....