Робот пао након што је радио 20 сати без паузе! (ВИДЕО)

Снимак пада једног робота који је радио 20 сати без паузе изазвао је море коментара, међу којима је било и много шаљивих.

Занимљивости 02.05.2023 | 16:38
Робот пао након што је радио 20 сати без паузе! (ВИДЕО)

Робот "Дигит" је током 20 сати колико је јурио и демонстрирао своје умеће, али је на крају поклекао и пао, јавља портал Унилад.цом.

Ипак, фирма "Агилитy Роботицс" која га је направила похвалила се огромном стопом од чак 99 процената успешно обављених задатак које је одрадио тај складишни робот.

Ова компанија је објавила видео пада свог робота, а потпредседница за комуникације у "Агилитy Роботицс" Лиз Клинкенберд открила је да желе да покажу како ц́е се роботи попут "Дигита" подиц́и и наставити да раде и после пада.

 

"Желели смо да покажемо да је Дигит неколико пута пао, да је то нормалан део сваке нове технологије и да то није велика ствар", рекла је она.

Када се додаје, до пада обично долази због софтверске или грешке сензора.

"Понекад може бити потребна поправка; нешто што ретко траје више од 15-20 минута", додала је она и додала да у компанији пазе како не би превише хуманизовали машину.

"Иако 'Дигит' изгледа делимично као особа, у стварности је то рачунар који може да обавља физички посао и прати програм", додала је она.

Снимак пада "Дигита" је изазвао неке прилично необичне шале о добробити робота. Неки од постова сугерисали су да је марљива вештачка интелигенција одузела себи живот као резултат ниских плата и рада који се понавља.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар