"Лука Петровићу објасни шта си планирао да се прави поред болнице"?

Чланови овог покрета још једном позвали су надлежне да не крше закон и одустану од градње на пољопривредном земљишту које је одузето од њихових предака.

Република Српска 02.05.2023 | 13:46
"Лука Петровићу објасни шта си планирао да се прави поред болнице"?

Чланови “Покрет за реституцију Требиње“, као и што су најавили, блокирали су прилаз замљи на којој је планирана изградња нове болнице у требињском насељу Придворци.

Чланови овог покрета још једном позвали су надлежне да не крше закон и одустану од градње на пољопривредном земљишту које је одузето од њихових предака.

У овом покрету истичу да су имали су најаву да ће грађвеинске машине извођача радова, “Херц градње”, почети са  радовима на изградњи нове болнице.

Чланови овог покрета позвали су још једном премијера Радована Вишковића да спријечи бројна кршења закона.

- Нећемо дозволити да се мимо закона упртавља овим земљиштем. Ово је наше, а ви сте најавили господине Вишковићу да ће бити до краја прошле године бити усвојен закон о реституцији и нисте га донијели због ових дешавања у Требињу. Ово је земљиште постало приватна својина групице корумпираних политичара, који желе да се обагете. Није вама до народа, болница је алиби, нажалост, јер тамо гдје је замишљена нова болница прије двије године сада би била готова И били би сви срећни да се такав пројекат уради у Требињу – рекао је Србо Шкеро, члан Покрета за реституцију Требиње.

Члави овог покрета поставили су питање и генералном секретара СНСД-а Луки Петровићу, који је из Требиња, као и власнику фирме која изводи радове због чега желе незаконито да одузму имовину њихових предака.

- Лука Петровићу објасни шта си планирао да се прави поред болнице? Шеташ овуда већ двије године и објасни шта си планирао на нашој земли да радиш? Ми од тога немамо ништа, имате само ви, али то нећемо дозволити. Поштујте важеће законе, они су јасни. Немојте измишљати, немојте се прсати у Српску јер је нисте достојни, ви је нисте достојни. Немојте нама борцима који смо бранили овај град да нам гурате прст у очи и да се пар тајкуна руга. Желим да поручим и господину Пиџули, који је наш Требињац, великом неимару - добро познајеш сву ситуацију и немој да мислиш да не знамо намјере вас појединаца овдје. Ти си Требињац и треба да се стидиш овог окупљања данашњег – додао је Шкеро.

Драган Миладиновић је имао 15 година када је земља одузимана од требињских домаћина, а, како каже, садашње власти у Српској горе се односе према свом народу него у то вријеме.

-Комунизам је дигао замљу али је оставио у државној имовини, а они данас преносе у своју, у приватну. Па ко је више грешник. Ми смо сви то осуђивали. Управо су властодржци били најбучнији на комунизам, а они сада поклапају што су тада присилно узимали – истакао је Миладиновић.

Чланови Покрета кажу да неће одустати од одбране своје имовине.

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Дрински корпус

02.05.2023 11:52

Недајте олошима организујте масовне протесте сви ћемо доћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

02.05.2023 11:55

Нећете је ту правити, биће хаоса сигурно уколико поцну отимати земљу , Лука Петровић љигави лопов и олош , идуце године иде у канту за смеће, Требињци га патолошки мрзе и коначно лисице на руке!!!! Требиње се окренуло против Луке Петровића и Снсд а , доста ј!!!! Вукановић је их сатјерао у мишију рупу, да не краду изборе за Снсд и Луку не би гласало ни 10 % грађана Требиња, то вам је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хроничар

02.05.2023 12:19

Зна се како се брани имовина од бјелосвјетских пљачкаша....посебно од оних који су шљегли са Брда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

02.05.2023 12:41

Невероватно колико је обичан човек угрожен од оних који би требали да га стите

Name

Објасните,

02.05.2023 12:40

Тим људима да та земља није одавно њихова, некад давно њихови преци су то продали, јест за никакве паре, али кроз књиге се то на њихове породице не води већ више од пола вијека, немојте их наговара на нешто што никада неће остварити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Објасните,

02.05.2023 13:16

Да ли сте Ви сигурни у ово што написасте?

Name

ТЕШКО НАМА

02.05.2023 13:32

Та земља није продата како Ви кажете. Та земља је отета и плаћена оштећеним по отимачкој безвриједној процјени у неким тамо боновима. Људи су у то вријеме узимали колико им дају јер и тако је отимају. Само ријетки нису хтјели потписати и наплатити. Мој прађед је имао три сина који су погинули у другом свјетском рату иза којих су остале три удовице са дванестеро дијеце. Онај систем за којим неки жале и причају како је било добро умјесто да им помогне они им отимају 50 дунума земље. Нека је и она доброта пропала па дабогда никад небило боље. А ово данашње вријеме није вриједно ни помена.

Name

Остереицх

02.05.2023 14:06

СВЕ долази од највећег непријатељ Срба ДОДИКА,он је хрватски цовјек,видјели смо у Дервенти, довео Хрватскога предсједника,да дијели одликовања,који су убијали Србе,ста би се десило,да је у Книну,нас ,дијелио одликовања,првом крајишки корпус, ВАТИКАН би интервенисао,нас Патријарх цути,

Name

Остајте овде

02.05.2023 14:30

Управо и ја тако мислим.Лука јесте лопов али не узима вам он земљу.Земљу вам је узео нас драги и препостени Тито сто га хвалимо и вицемо да се добро зивјело за његова вакта

Name

ЗаРе

02.05.2023 14:49

100%

Name

Тито

02.05.2023 15:17

Зашто ови људи не донесу и покажу папире да је земља њихово власништво и нема никаквих проблема, сви ћемо доћи и стати уз њих. Али ја мислим да они тај папир немају??

Name

Жива

03.05.2023 10:46

Није плаћена већ отета, а сада СНСД тајкуни је покушавају превести на себе

Name

тоти

02.05.2023 13:34

То ЛУКА само Гради Напријед са СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грми

02.05.2023 14:28

Само протесте. Долазимо сви прави срби а тај олош повезати и на Голи оток.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

02.05.2023 20:24

Поред болнице Лука планира да гради гаражу по угледу на Ђаића у БЛ.

Name

Комуњара

02.05.2023 14:56

А како су вам преци до тога дошли?! Да нису можда својим радом стекли? Ил су и они од неког отели, ал за себе, а не за бонлицу која ће свима бити корисна, па и вама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

02.05.2023 15:11

ТЕСКО НАМА. нису комунисти били баш глупи, да су је платили у вриједности кутије шибица, то је ПРОДАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

02.05.2023 15:29

Може ли ми неко рећи праву истину у вези овог случаја. Знам да је Лука лопина и да ће то максимално искористити земљиште и за болницу и око болнице. Ови што ко фол му бране да се гради болница ко су они? Колико ја контам та земља је од њихових потомака одузета много много прије ових лопова. Ови сад покушавају да нешта улове у мутном као и Лука или шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иџо Тахмишчија

03.05.2023 20:27

Лука је зло, као и билмези и лопови којима се окружио. Батинићи, мастиловићи, ћурићи, фуртуле итд итд. Све ће то бити протјерано из Требиња.

ОДГОВОРИТЕ