Шоле са Куртијем и о важности хитног формирања ЗСО

- Специјални саветник америчког Стејт департмента Дерек Шоле разговарао је даснас телефоном са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем пред сутрашњи састанак на високом нивоу у Бриселу о, поред осталог, "хитном формирању Заједнице српских општина".

Свијет 01.05.2023 | 23:57
Шоле са Куртијем и о важности хитног формирања ЗСО

"Веома добар разговор са премијером Аљбином Куртијем у вези са сутрашњим састанком о нормализацији односа са Србијом у оквиру дијалога који се води под окриљем ЕУ, важности хитног формирања ЗСО и јаког партнерства измедју САД и Косова", написао је Шоле на Твитеру.

Високи представник Европске уније за спољну политику Жозеп Борељ сазвао је за сутра састанак на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, а на столу ће, како је најављено из Европске службе за спољне послове, бити две теме - нацрт статута Заједнице српских општина и Декларација о несталим лицима.

Тачно 45 дана после последњег састанка у Охриду, када је договорен Анекс Европског споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, поново ће се састати председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти уз посредовање Жозепа Бореља и уз присуство специјалног изасланика Европске за дијалог Мирослава Лајчака.

Како је најављено из Европске службе за спољне послове, домаћин састанка Борељ ће се по завршетку обратити јавности.

(Тањуг) Фото: Твитер 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Удружење педера

02.05.2023 04:48

Нема привремени институција, Косова је репубљик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааааа

02.05.2023 09:24

Нема договора са шиптарском гамади,дижи војску и полицију и заштитит наш народ и светиње на Српском Косову од вајкада до данас,Косово је Србијаааа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааааа

02.05.2023 10:31

Зашто ти нећеш бити тај који ће подићи дупе и први стане удбрану српства на Косову. Косово је изгубљено још 1987., кад је изабрн Милошевић!

Name

Бибо

02.05.2023 11:18

Иди први

Name

Мирослав

02.05.2023 10:34

Благо нама, ко са њима разговара, сам јос да посаље зену у Пристину да нам она да инфо.? Добро се сецамо тог лика од онда. Гад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За овог из ,,87 " од јааааа

02.05.2023 13:10

Зато што си глуп,Косово није изгубљено док год Српског живља и светиња има тамо,и не пиши глупости види се да си потурица и ти и они који тако мисле.