Šole sa Kurtijem i o važnosti hitnog formiranja ZSO

- Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole razgovarao je dasnas telefonom sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem pred sutrašnji sastanak na visokom nivou u Briselu o, pored ostalog, "hitnom formiranju Zajednice srpskih opština".

Svijet 01.05.2023 | 23:57
Šole sa Kurtijem i o važnosti hitnog formiranja ZSO

"Veoma dobar razgovor sa premijerom Aljbinom Kurtijem u vezi sa sutrašnjim sastankom o normalizaciji odnosa sa Srbijom u okviru dijaloga koji se vodi pod okriljem EU, važnosti hitnog formiranja ZSO i jakog partnerstva izmedju SAD i Kosova", napisao je Šole na Tviteru.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj sazvao je za sutra sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a na stolu će, kako je najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove, biti dve teme - nacrt statuta Zajednice srpskih opština i Deklaracija o nestalim licima.

Tačno 45 dana posle poslednjeg sastanka u Ohridu, kada je dogovoren Aneks Evropskog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, ponovo će se sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uz posredovanje Žozepa Borelja i uz prisustvo specijalnog izaslanika Evropske za dijalog Miroslava Lajčaka.

Kako je najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove, domaćin sastanka Borelj će se po završetku obratiti javnosti.

(Tanjug) Foto: Tviter 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Udruženje pedera

02.05.2023 04:48

Nema privremeni institucija, Kosova je republjik

ODGOVORITE
Name

Jaaaaa

02.05.2023 09:24

Nema dogovora sa šiptarskom gamadi,diži vojsku i policiju i zaštitit naš narod i svetinje na Srpskom Kosovu od vajkada do danas,Kosovo je Srbijaaaa...

ODGOVORITE
Name

Jaaaaa

02.05.2023 10:31

Zašto ti nećeš biti taj koji će podići dupe i prvi stane udbranu srpstva na Kosovu. Kosovo je izgubljeno još 1987., kad je izabrn Milošević!

Name

Bibo

02.05.2023 11:18

Idi prvi

Name

Miroslav

02.05.2023 10:34

Blago nama, ko sa njima razgovara, sam jos da posalje zenu u Pristinu da nam ona da info.? Dobro se secamo tog lika od onda. Gad.

ODGOVORITE
Name

Za ovog iz ,,87 " od jaaaaa

02.05.2023 13:10

Zato što si glup,Kosovo nije izgubljeno dok god Srpskog življa i svetinja ima tamo,i ne piši gluposti vidi se da si poturica i ti i oni koji tako misle.