Вучић: Док сам ја предсједник, Србија неће ући у НАТО

Председник Србије, Александар Вучић, рекао је данас да ће Србија знати шта да чини ако се Аљбин Курти усуди да покуша да протера Србе са КиМ.

Србија 28.04.2023 | 13:25
Вучић: Док сам ја предсједник, Србија неће ући у НАТО

Вучић се обратио грађанима после обиласка Сокобање. <див ид="wидгет-пасус" дата-аyу-wидгет="34" дата-аyу-лоадед="труе"> <див> <див цласс="титлеДив">

"Да знате и данас је окупациони гаулајтер на северу КиМ Аљбин Курти донео одлуку, после само неколико дана од оних срамних лажних избора које су одржали, да отворе мост који је био брана и чувар интереса нашег народа на северу КиМ, не би ли Албалнци из јужне Митровице преузели и северну Митровицу. То је њихова дугогодишња идеја и много година се наш народ томе супростављао", рекао је Вучић обраћајући се грађанима током посете Сокобањи. <див ид="релатед-миддле" цласс="релатед">

"Зашто то овај човек ради - зато што ће да прича, па ми не желимо гето, него отворене градове, што ће лако да му пролази код ових са Запада, а уствари једино што жели је да протера Србе са севера КиМ, ништа више и ништа друго. И под сваку цену желе сукобе", рекао је председник. <див ид="див-гпт-ад-1662549574263-0" дата-гоогле-qуерy-ид="ЦЊФсНу7зП4ЦФЗXмдwод1_4МАQ">

"Учићемо све што је у нашој моћи да сачувмао мир и даћемо све од себе да чувамо мир да никада више ниједна мајка не размишља кога ће да шаље у рат. Али им такође поручујемо и пре тог 2. маја и Брисела, а то ће се наставити и после тога - немојте ни да сањате да ћете успети у својим наканама да протерате или уништите Србе у било којем делу КиМ, у том случају знаћемо шта ћемо", поручио је Вучић.

Поменуо је писање појединих медија да се Србија војним вежбама са НАТО практично прикључује Алијанси, истакавши да се то никада неће догодити, док је он председник.

"Док сам председник и врховни командант, Србија неће бити у НАТО нити у било ком војном савезу", изјавио је Вучић. "И то је наш избор", додао је он након обиласка Сокобање.

"Ја не могу да пређем преко избора овог народа и да заборавим шта се овом народу дешавало", додао је он.

(Тањуг)  Фото: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мика

28.04.2023 15:14

Вуцицу требамо сви у ЕУ . Тиме се укидају границе , царине , кретање људи , радне снаге и капитала бива неометано. Градјанска права и слободе универзалне а овако имамо торове и свако своје овце шиша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДоДицк

28.04.2023 15:16

Хај немој петљат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуки 18

28.04.2023 15:45

Толико потцјењује свој народ, да је то страшно или зна да и нису нешто паметни чим гласају за њега, а он себе најбоље познаје. По њему народ нема појма, и да није њега сви би изгинули и умрли од глади. Њемачка је 1945. била преорана од стране Америке и Енглеске, а 1955. године ушла у НАТО. Само ми глумимо понос, па зато нигдје нисмо приспјели. Не мислим да требамо ући због 1999. године, али доста више овог популизам као да смо ретардирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отмичар

28.04.2023 21:47

Аца брат.. Братија са буразом из Лакташа. Рука руку мије.

Name

Т39842288

28.04.2023 16:10

Ти док зинеш слагао си, дао си косово, и шта више причати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видецемо

29.04.2023 07:03

Не верујемо али видецемо.Зиви били па видели. Сацувацемо ово изговорено

ОДГОВОРИТЕ