Ухапшен један од босова италијанске мафије у Ђенови

Један од босова италијанске мафије Пасквале Бонавота ухапшен је у катедрали у Ђенови на сјеверу Италије, јавља ББЦ.

Свијет 28.04.2023 | 07:59
Ухапшен један од босова италијанске мафије у Ђенови

Полиција је саопштила да Бонавота (49) предводи злогласну мафију Ндрангету, а за њим је трагала од 2018. године када је издала налог за хапшење због убиства и организованог криминала.

Ндрангета је најмоћнија мафијашка породица Италије, која сада контролише око 80 одсто европске трговине кокаина. Базира се на породичним клановима или “ндринама”, који традиционално контролишу планинска села у Калабрији.

Један од босова италијанске мафије Пасквале Бонавота

Бонавота, кога је лист “Ла стампа” описао као “бејби бос”, био је у градској катедрали у тренутку хапшења и носио је лажне исправе.

Он је један од оптужених у актуелном “макси-суђењу” у коме се више од 300 људи суочава са оптужбама у вези са организованим криминалом.

Бонавота се описује као лидер “који је доносио најважније одлуке” заједно са другим босовима Ндрангете и водио рачуна о интересима групе у региону Рима, коцкарским секторима и трговини дрогом, јавља АФП.

Његово хапшење уследило је три месеца након што је полиција ухапсила мафијашког боса са Сицилије Матеу Месину Денара у јануару након 30 година у бјекству.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Арса

28.04.2023 08:36

Катедрала и Ватикан су сигурнамјеста где се могу скривати ратни злочинци као и мафијаши јер је то у интересу и једнима и другима а то што неког ухапсе није страшно

ОДГОВОРИТЕ