Препознао гдје су просипали остатке тијела убијених

- Окривљеном-сараднику Николи Спасојевићу данас су у судници предочене фотографије места у Ритопеку на Дунаву, где су, како се сумња, припадници организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића просипали остатке тела убијених мушкараца. 

Србија 26.04.2023 | 18:41
Препознао гдје су просипали остатке тијела убијених

Спасојевић је на фотографијама препознао место где је, како тврди, заједно са припадницима ове групе просипао дзакове у којима су се налазили остаци тела убиејних мушкараца.

Окривљени-сарадник је за скалпеле са фотографија који су пронађени на поменутој деоници, рекао да су налик на те скалпеле користили припадници када су секли дзакове у води и просипали остатаке тела.

У судници су приказане фотографије куће у Сурдуку, где је како тврди Спасојевић, спаљено тело Горана Михајловића.

На почетку предоченог документа пише да су учесници тог увиђаја били Беливук и Миљковић, због чега  је Миљковић рекао да то није тачно, јер њега и Беливука нико није изводио из притвора. Он је затражио да се то исправи.

Приказане су и жице које остају када се спале аутомобилске гуме, на шта је Спасојевић рекао да су тако изгледале жице које су остале када је Михајловићево тело спаљено на гумама.

Миљковић је поставио још неколико питања о убиству Горана Величковића, повоодом којим је Спасојевић рекао да су за време тог убиства Миљковић и Беливук носили комбинезоне. 

Након тога је Беливук тражио реч и замолио судију да им суди по закону и да не се у судници не крши претпоставка невиности, јер је она исправила у транскрипту једну реч коју је окривљени-сарадник Срђан Лалић рекао. 

Беливук је тражио да се исправи да је Лалић рекао стадион уместо плац, што је судија исправила и окарактерисала као лапсус.

"Лалић ништа није бољи од мене, Ви сте у његову корист рекли да је можда погрешио" рекао је Беливук и пожалио се да тужиоци не укључују микрофон када се "убацују" у сведочења.

Адвокати Владимира Грека, Милована Тадића, Алексе Стошића, Немање Лакићевића су тражили да се њиховим брањеницима укине притвор и замени блазом мером. 

Бранилац Марка Андрића је навела да је он у Нишу склопио споразум за признање кривичног дела на основу ког је осуђен на казну затвора од годину и два месеца, а он се налази већ две године у притвору,  због чега је затражила да се притвор рачуна као издржавање те казне.

Андрић је осуђен пред Основним судом у Нишу.

Тужилаштво се противило свим предлозима адвоката.

Судско веће се повукло како би одлучило о предлозима адвоката.

(Тањуг) Фото: Информер

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ух

26.04.2023 18:35

Тим џелатима је мало доживотна робија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска

26.04.2023 21:00

Треба их пустити на слободу док не пресуде онима за које су радили из врха дрзаве.

Name

Ре

26.04.2023 18:39

Ста све долази из те дразве а сви морални вјерници невјероватно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но цомент

26.04.2023 23:20

Болесни идиоти, мало је И доживотна казна.

ОДГОВОРИТЕ