Prepoznao gdje su prosipali ostatke tijela ubijenih

- Okrivljenom-saradniku Nikoli Spasojeviću danas su u sudnici predočene fotografije mesta u Ritopeku na Dunavu, gde su, kako se sumnja, pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića prosipali ostatke tela ubijenih muškaraca. 

Srbija 26.04.2023 | 18:41
Prepoznao gdje su prosipali ostatke tijela ubijenih

Spasojević je na fotografijama prepoznao mesto gde je, kako tvrdi, zajedno sa pripadnicima ove grupe prosipao dzakove u kojima su se nalazili ostaci tela ubiejnih muškaraca.

Okrivljeni-saradnik je za skalpele sa fotografija koji su pronađeni na pomenutoj deonici, rekao da su nalik na te skalpele koristili pripadnici kada su sekli dzakove u vodi i prosipali ostatake tela.

U sudnici su prikazane fotografije kuće u Surduku, gde je kako tvrdi Spasojević, spaljeno telo Gorana Mihajlovića.

Na početku predočenog dokumenta piše da su učesnici tog uviđaja bili Belivuk i Miljković, zbog čega  je Miljković rekao da to nije tačno, jer njega i Belivuka niko nije izvodio iz pritvora. On je zatražio da se to ispravi.

Prikazane su i žice koje ostaju kada se spale automobilske gume, na šta je Spasojević rekao da su tako izgledale žice koje su ostale kada je Mihajlovićevo telo spaljeno na gumama.

Miljković je postavio još nekoliko pitanja o ubistvu Gorana Veličkovića, povoodom kojim je Spasojević rekao da su za vreme tog ubistva Miljković i Belivuk nosili kombinezone. 

Nakon toga je Belivuk tražio reč i zamolio sudiju da im sudi po zakonu i da ne se u sudnici ne krši pretpostavka nevinosti, jer je ona ispravila u transkriptu jednu reč koju je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić rekao. 

Belivuk je tražio da se ispravi da je Lalić rekao stadion umesto plac, što je sudija ispravila i okarakterisala kao lapsus.

"Lalić ništa nije bolji od mene, Vi ste u njegovu korist rekli da je možda pogrešio" rekao je Belivuk i požalio se da tužioci ne uključuju mikrofon kada se "ubacuju" u svedočenja.

Advokati Vladimira Greka, Milovana Tadića, Alekse Stošića, Nemanje Lakićevića su tražili da se njihovim branjenicima ukine pritvor i zameni blazom merom. 

Branilac Marka Andrića je navela da je on u Nišu sklopio sporazum za priznanje krivičnog dela na osnovu kog je osuđen na kaznu zatvora od godinu i dva meseca, a on se nalazi već dve godine u pritvoru,  zbog čega je zatražila da se pritvor računa kao izdržavanje te kazne.

Andrić je osuđen pred Osnovnim sudom u Nišu.

Tužilaštvo se protivilo svim predlozima advokata.

Sudsko veće se povuklo kako bi odlučilo o predlozima advokata.

(Tanjug) Foto: Informer

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Uh

26.04.2023 18:35

Tim dželatima je malo doživotna robija

ODGOVORITE
Name

Aska

26.04.2023 21:00

Treba ih pustiti na slobodu dok ne presude onima za koje su radili iz vrha drzave.

Name

Re

26.04.2023 18:39

Sta sve dolazi iz te drazve a svi moralni vjernici nevjerovatno..

ODGOVORITE
Name

No coment

26.04.2023 23:20

Bolesni idioti, malo je I doživotna kazna.

ODGOVORITE