Луксузни брод "Свијет" упловио је у Шибеник!

На њему је око 300 путника који су и власници брода. Бораве у 165 луксузних резиденција од којих неке имају чак 300 квадратних метара. Имају и позориште, базене, тениске терене...

Регион 25.04.2023 | 21:30
Луксузни брод "Свијет" упловио је у Шибеник!

Само пола сата требало је посади брода да уплови у Шибеник и одмах привуче пажњу целе Хрватске. Импресивни брод дуг 200 метара изгледа као вец́ина других бродова за крстарење који могу да превезу до 2.500 путника, међутим, само око 300 срец́ника са изузетно дубоким џеповима може да се укрца.

"Свет" је највец́а приватна стамбена јахта. Грдосија нема кабине вец́ луксузне апартмане који су у власништву путника и то обично на годину дана.

- Посада је међународна. Путници су углавном амерички држављани, има и Аустралијанаца, а посаду чине људи из разних земаља од Филипина преко Грчке и Хрватске па све до Мексика. Људи који путују тим бродом су имуц́нији, али нису познати јавности. Нема познатих личности. То су једноставно бизнисмени и индустријалци који уживају у животу. Када нису на броду шаљу пријатеље или рођаке да уживају у луксузним апартманима. Свако бира како и када ц́е остати на овом јединственом броду који плови под заставом Бахама - објаснио је поморски агент Милан Грујиц́ из Шибеника.

У опису брода стоји да има 165 резиденција. Свака има по три собе и може се посебно уредити по укусу власника. Станови су од 150 до 300 квадрата, али има и мањих од свега 30 квадрата. Брод има 12 палуба на којима путници бораве у просеку три до четири месеца годишње.

Заиста морате да закопате дубоко у џепове да бисте се укрцали на супер-луксузну јахту, али је такође важно колико су вам дубоки џепови. Да бисте постали власник једног од станова потребно је да имате између 825.000 и седам милиона долара, али пре него што платите рачун морате да докажете да сте "тешки" најмање пет милиона долара.

Путници који се укрцају могу бирати између четири ресторана, три бара, позоришта, библиотеке, а могу се опустити у фитнес центру, базенима и тениским теренима. Увече је загарантован добар провод уз забављаче, комичаре и џез уметнике. Да никоме не буде досадно, на броду су разни курсеви, од сликања до фотографије. Такође можете потрошити новац у бродском бутику или казину.

Боравак на броду многи описују као утопију.

Брод је изграђен у Норвешкој пре више од две деценије и испловио је 2002. године. Изградња је коштала 266 милиона долара. Има највише сталних путника који никада не напуштају брод из више од 40 земаља света. Опловили су цео свет и сада је на ред дошло Јадранско море. Путници ц́е пловити Медитераном два месеца од Турске до Гибралтара. Брод је прошао кроз Грчку па преко Хрватске крец́е ка Италији и Француској. Након завршетка путовања Медитераном биц́е виђен око Гренланда.

- Драго ми је што су упловили и то баш овај брод. Морамо знати да нисмо лука као Задар и да би до нас могли доц́и само мањи бродови, а нама то одговара. Шибеник сигурно има понуду за њих и надам се да ц́е наредна два дана док су овде бити незаборавна. Надамо се да ц́е бити још бродова овог типа иако је овај једини на свету. Због нашег положаја овај стил путовања и путника нам одговара. Нису људи који желе да буду виђени, али су свакако добродошли - рекао је директор Туристичке заједнице града Шибеника Дино Карађоле.

(Курир.рс/24сата.хр) Фото: Принтсцреен Yоутубе

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тако је

25.04.2023 20:02

"Златна милијарда".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

26.04.2023 02:05

Овако ће и наш предсједник, кад му досади гледати сиротињу око себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јад и биједа

26.04.2023 05:25

Јадни људи,ја са другарима за 1.мај печем јагње поред Сане и никад се неби мијењао сањима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕЦЕЊЕ

26.04.2023 11:20

ТАКО ЈЕ ЈАРАНЕ ЈАГЊЕ НА РАЗЊУ БИЛО ГДЈЕ У БИВСОЈ ЈУГИ боље је него њихов цамац нема ту узивања све устиркано