Никола Ивановић водио Звезду до побједе у Љубљани

- Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас у Љубљани екипу Цедевита Олимпије са 84:70 (19:10, 24:20, 23:22, 18:18), у одложеној утакмици 3. кола АБА лиге.

Кошарка 24.04.2023 | 22:12
Никола Ивановић водио Звезду до побједе у Љубљани

Најбољи у победничком тиму били су Никола Ивановић са 29 поена и пет асистенција, док је Филип Петрушев додао 12 поена и четири скока. У домаћој екипи истакао се Зоран Драгић са 10 поена, шест скокова и две асистенције.

"Црвено-бели" су доминантно отворили утакмицу са серијом 17-0 и тиме већ на почетку решили питање победника. У уводним минутима највише се истакао Филип Петрушев под кошем. 

У другој четвртини гости су одржавали предност, али је Цедевита Олимпија успела да смањи заостатак на само два поена. Потом је уследила серија кошаркаша Црвене звезде 13-2 и на полувреме се отишло са резултатом 43:30 у корист "црвено-белих".

У трећој деоници предност гостију константно је била двоцифрена. Домаћи играчи нису били расположени са линије за три поена и из 20 покушаја погодили су само две до почетка последње четвртине. 

Са друге стране гости су играли агресивно у наставку меча и преко транзиције успели да одрже своју предност до краја утакмице.

Црвена звезда ће у петак од 20 сати на свом терену дочекати Задар у првој утакмици четвртфинала регионалне лиге, а друга утакмица је на програму 5. маја у Хрватској.

Цедевита Олимпија ће у суботу од 18.30 сати дочекати ФМП, док ће други меч бити одигран 6. маја у Железнику.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар