Nikola Ivanović vodio Zvezdu do pobjede u Ljubljani

- Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Ljubljani ekipu Cedevita Olimpije sa 84:70 (19:10, 24:20, 23:22, 18:18), u odloženoj utakmici 3. kola ABA lige.

Košarka 24.04.2023 | 22:12
Nikola Ivanović vodio Zvezdu do pobjede u Ljubljani

Najbolji u pobedničkom timu bili su Nikola Ivanović sa 29 poena i pet asistencija, dok je Filip Petrušev dodao 12 poena i četiri skoka. U domaćoj ekipi istakao se Zoran Dragić sa 10 poena, šest skokova i dve asistencije.

"Crveno-beli" su dominantno otvorili utakmicu sa serijom 17-0 i time već na početku rešili pitanje pobednika. U uvodnim minutima najviše se istakao Filip Petrušev pod košem. 

U drugoj četvrtini gosti su održavali prednost, ali je Cedevita Olimpija uspela da smanji zaostatak na samo dva poena. Potom je usledila serija košarkaša Crvene zvezde 13-2 i na poluvreme se otišlo sa rezultatom 43:30 u korist "crveno-belih".

U trećoj deonici prednost gostiju konstantno je bila dvocifrena. Domaći igrači nisu bili raspoloženi sa linije za tri poena i iz 20 pokušaja pogodili su samo dve do početka poslednje četvrtine. 

Sa druge strane gosti su igrali agresivno u nastavku meča i preko tranzicije uspeli da održe svoju prednost do kraja utakmice.

Crvena zvezda će u petak od 20 sati na svom terenu dočekati Zadar u prvoj utakmici četvrtfinala regionalne lige, a druga utakmica je na programu 5. maja u Hrvatskoj.

Cedevita Olimpija će u subotu od 18.30 sati dočekati FMP, dok će drugi meč biti odigran 6. maja u Železniku.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar