Вучић: Сарајево нека каже шта хоће од мене и Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија жели добре односе са Бошњацима и Босном и Херцеговином, као и да ћути на многе глупости које долазе из Сарајева гледајући да сачува регионални мир и стабилност на сваки могући начин.

Србија 24.04.2023 | 16:53
Вучић: Сарајево нека каже шта хоће од мене и Србије

Председник је то рекао на конференцији за новинаре на којој је говорио о изборима на северу КиМ, а на питање да прокоментарише то што су га бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић и министар Аљоша Чампара напали зашто се није побунио на изјаве председника Републике Српске Милорада Додика о једној држави - Србији и РС.

Вучић је нагласио да постоје два разлога што су га обојица напала, један је што Бошњацима у БиХ не могу да објасне да им је РС проблем и због тога увек мора да постоји већи проблем а то је Србија пошто им је то лакше да оправдају.

"Ако убаците Вучића то је други проблем, рачунају да ћу им одговорити нешто и постаће важнији" навео је председник и додао да грађани треба да обрате пажњу на једну ствар, да се сете колико су пута говорили да се Србија меша у њихове ствари.

"Сада траже да се мешам у унутрашње односе БиХ, да зауставим Додика ... шта хоћете од мене, да се мешам или не, не знате ни сами. И сви знате да сам у праву, да ли сте луди да мислите да је мој посао да опомињем некога шта ће да говори, било да сам сагласан са нечим или да нисам. На све ваше глупости ћутим гледајући да чувам регионални мир и стабилност на сваки могући начин", рекао је председник.

Званичницима у Сарајеву је поручио да ако хоће лоше односе са Србијом то и кажу.

"Ми хоћемо најбоље са БиХ и Бошњацима, ако ви хоћете хоћемо, ако нећете не морате... да улазимо у свађе са вама потпуно нам је бесмислено", рекао је Вучић и додао да у Сарајеву треба да донесу одлуку шта желе од њега и Србије, и да је саопште па ће је он поштовати. Нагласио је да ништа никада није рекао против БиХ и њеног интегритета у последњих 11 или 12 година.

"Желимо добар однос са Бошњацима, најбољи однос, истрпећемо што њихово руководство жели да има лоше односе са Србијом, јер замислите да их питам зар вас није срамота да пуштате све те лажи сваки дан, како сам снајпером гађао по Сарајеву", навео је Вучић.

Председник Србије је рекао да је брижан због ситуација у којој се налазимо, одговарајући на питање везано за изјаву бившег функционера ДС Бојана Пајтића да изгледа забринуто због пада рејтинга. Председник је упитао Пајтића да ли је видео више истраживања која су спроведена последњих недеља и подсетио да је он тај који је бринуо о рејтингу када је био између чеитири и шест одсто.

(Тањуг) Фото: ЕПА

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

ЈМБГ

24.04.2023 15:01

Е ЈБГ... опет ститис лактасенка насег са таквом изјавом, пази да ти не додју главе он и његове изјаве. П.С само казем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

24.04.2023 15:40

Ако Додик говори да ће Србијанска војска бранити Србе гдје год они били, требао би да реагујеш. Ко је Додик да говори о ангажовању Војске Србије? Он се мијеша у односе у Србији. Успут, хоће ли напасти и Америку, у Цикагу има Срба више него у нпр. Бањалуци. А колико има Срба у Бечу, Минхену и осталим западноевропским градовима?

Name

Ре Ако

24.04.2023 19:31

Невјероватно је како ви захтјевате да неко поступа по вашем мишљењу. Петљате се у све и свашта а немате појма колико сте небитни.

Name

Ја

24.04.2023 15:10

Зоран Милановић, предсједник Хрватске, коментарисао је своју недавну посјету Дервенти гдје је одликовао припаднике ХВО-а, а што је изазвало буру негодовања посебно међу опозиционарима у Републици Српској који су тражили да се Милановић прогласи непожељном особом. Истиче како му је Додик одобрио долазак у Дервенту. - Питао сам Додика и рекао ми је да могу доћи, да је можда било другачије, ја бих то урадио и уручио одличја у Хрватској. Ишао сам тамо на Додикову ријеч и сад ме напада. Буди мушко, шта сад хоћеш? попустио је под притиском, рекао је Милановић. Аустриа: Дие Зинссäтзе фüр Спарконтен кöннтен Сие üберрасцхен Бестес Спарконто | Геспонсерте Линкс бy Табоола Коментарисао је хрватски предсједник и најновије сецесионистичке најаве лидера СНСД-а. Он каже да због Додикових и Вучићевих порука "и треба и не треба бити забринут". - Да, јер то није реално и неће тако бити. Није одговорно људима стварати илузију и подгријавати жељу. БиХ је ту и остат ће таква каква је. Не забрињава јер је то потпуно нереално. Уз чију помоћ ће се то догодити? Русије? Мој пријатељски савјет браћи Србима, дајте људи, дођите себи. Нема помоћи од Русије, нисте никада ни имали. Бугари су имали користи јер су их ослободили од Турака, вас нису. Како мислите сад се отцијепити из БиХ. Константно иде та пријетња кад год се Додику учини да му негдје пушта вода, казао је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажни цар баја страшни

24.04.2023 15:12

Зар нисам одпјевао ону ..неможе ми нико ништа.. док не дође вријеме за бјежанију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

24.04.2023 15:15

Очемо да узмеш свог додига и одете где вас нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

24.04.2023 15:16

Немој подрзавати Додиков сепаратизам,и то је довољно. Цутис док он баљезга поред тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

24.04.2023 16:00

Пајташи су то имају они својих личних заједничких послова

Name

Боби

24.04.2023 16:22

Браво за коментар.

Name

босанац

24.04.2023 15:30

Сасвим јасно и видљиво: Много и превише се мијешаш у унутарње ствари Босне и Херцеговине. По твом понашању се види да си против Босне и Херцеговине и свих бошњака. Много и превише подржаваш Додика који такођер жели уништити суверену и међунардно признату Босну и Херцеговину. Много знаш да глумиш да немаш ништа против Босне и Херцеговине и бошњака то може сваки наивац да примијети и немој да се оправдаваш. Са других страна се сазнаје да си за вријема рата пуцао по Хрватској и Босни и Херцеговини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

24.04.2023 23:20

Босанац - видовњак... Како си на основу његовог понашања закључио да је против БиХ? А тек закључак за,, суверену и међународно признату" БиХ. Мани се тога, била је то исто и пуно више и Југославија, па... Крај закључка ти је да је неко пуцо у рату... Па босанац, није то играње кликера, рат је озбиљна игра и ту се пуца. Пуцо је и Комшић, сам је призно, пуцо сам и ја... Да ли сам срећан због тога? Нисам, нисам ни тад био, али ето десило се и морало се...није морало, али...

Name

Сарајево

24.04.2023 15:38

Хвала, али од тебе Бато ни аспирин...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сарајево

24.04.2023 19:15

А могли сте на ковид пелцовање?

Name

олива

24.04.2023 16:12

колико "глупости" долази из Сарајева бар дупло висе долази од само оног из Бања Луке који у твом присуству лупа а ти цутис и ста сад? засто дозвољавас себи да тај лик додје и пљује и сири мрзњу и продаје маглу народу а ти цутис...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Среја Преја

24.04.2023 19:53

Вуцицу,као Србин из Бањалуке има сам једно велико постовање према теби као предсједнику који добро води своју земљу,али кад видјех да се приватно друзис и пијес тамо неку ракијетину са Додиком и то након помена зртвама геноцида у Градину, ти си за мене све рекао .Довидјенто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево

24.04.2023 20:20

Ја ти из Тузле кажем, одјеби јаране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

24.04.2023 20:23

Да им даш цели свемир они би још коју звезду

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

24.04.2023 20:30

А цовек се уопсте не меса у унутрасње ствари босне И херцеговине Цовјек И не зна тацно гдје се налази босна Ово вази за оне сто се не сјецају 90-их. Гдје се вуциц по некад слуцајно насао у околини сарајева а било кисовито вријеме у то доба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан градјанин

24.04.2023 20:36

Вуцицу Јели лаз сто Додик Казе да це војска Србије бранити РС.??? Али од кога ??? У ко му је обећао из Србије.Зар не би било постено да се оградис од те Додикове изјаве ако није истинита . То зели народ цути не овисно од политицара у Сарајеву. Тим Додик неби плашијо обичан народ са тим изјавама и тако призивао рат. Ту неби он и његови ближњи ратовали него обичан народ који би присилили .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцко

25.04.2023 10:21

Тразе да се немесас у унутрасње ствари суседних дрзава,зар није јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бета 2

25.04.2023 18:56

Какво Сарајево? То је сака полтрона који имају замисао да створе властиту дрзаву без икаквог дрзавотворног принципа, који би био реалан!

ОДГОВОРИТЕ