Лајчак: У Бриселу први нацрт ЗСО и питање несталих

- Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је вечерас да ће на састанку 2. маја у Бриселу, на којем би требало да учествују српски председник Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, главне теме бити први нацрт статута Заједница српских општина и питање несталих особа.

Србија 23.04.2023 | 23:10
Лајчак: У Бриселу први нацрт ЗСО и питање несталих

Сумирајући протеклу недељу, Лајчак је рекао да је ово време интензивних припрема и да ће, после Охрида, ово бити први састанак Београда и Приштине на високом нивоу.

"Очекујемо да ће обе стране доћи у Брисел добро припремљене и да су поптуно посвећене фази имплементације", навео је Лајчак на Фејсбуку.

Он је додао да се раније ове недеље у Бриселу састао са командантом Кфора Анђелом Ристућом како би обавестили један другог о областима одговорности.

"Ценим нашу блиску сарадњу и његов вредан увид у безбедносну ситуацију на Косову, конкретно на северу. Такође сам се састао са председником Сектора за спољне односе Европског економског и социјалног одбора (ЕЕСЦ) Димитрисом Димитријадисом. Захвалан сам за његово интересовање и подршку дијалогу, и ценим практичне напоре ЕЕСЦ у охрабривању дијалога и сарадњи у остварењу напретка наших заједничких циљева на Западном Балкану", истакао је Лајчак.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дијаспора

24.04.2023 03:33

Што овај прица је само бла бла.А стацес цовек слуса команде као и наси политицари на власти а власт је слатка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљан

24.04.2023 04:50

Мирославе каква си ти гњида то је неописиво. Јадан не био па какво име носиш, којим народима припадаш, знаш ли ишта у животу? Већина Словака се стиди тебе твојих црних послова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yyy

24.04.2023 05:14

нецеливам драги бог дати памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

24.04.2023 05:32

Значи, нема признања Косова и тачка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неповјерење

24.04.2023 05:35

Не лазите. Срби вам одавно ниста не вјерују. Ви не ститите цивилизовани свијет вец нарко мафију и криминалце. Ви нисте Европа сто је некад била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈВОДА

24.04.2023 18:35

Позивам госн лајчака да остане миран и суздржан исто тако као што он и западн пси рата позивају Србе да трпе терор на Космету. Дабогда се распала тзв велика британија и енглези и швабе пре свега, али и сви наши душмани дабогда нестали са ове планете, па нама како буде. Ето то им желим реципрочно, као што они мисле и раде нама Србима.

ОДГОВОРИТЕ