Lajčak: U Briselu prvi nacrt ZSO i pitanje nestalih

- Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da će na sastanku 2. maja u Briselu, na kojem bi trebalo da učestvuju srpski predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, glavne teme biti prvi nacrt statuta Zajednica srpskih opština i pitanje nestalih osoba.

Srbija 23.04.2023 | 23:10
Lajčak: U Briselu prvi nacrt ZSO i pitanje nestalih

Sumirajući proteklu nedelju, Lajčak je rekao da je ovo vreme intenzivnih priprema i da će, posle Ohrida, ovo biti prvi sastanak Beograda i Prištine na visokom nivou.

"Očekujemo da će obe strane doći u Brisel dobro pripremljene i da su poptuno posvećene fazi implementacije", naveo je Lajčak na Fejsbuku.

On je dodao da se ranije ove nedelje u Briselu sastao sa komandantom Kfora Anđelom Ristućom kako bi obavestili jedan drugog o oblastima odgovornosti.

"Cenim našu blisku saradnju i njegov vredan uvid u bezbednosnu situaciju na Kosovu, konkretno na severu. Takođe sam se sastao sa predsednikom Sektora za spoljne odnose Evropskog ekonomskog i socijalnog odbora (EESC) Dimitrisom Dimitrijadisom. Zahvalan sam za njegovo interesovanje i podršku dijalogu, i cenim praktične napore EESC u ohrabrivanju dijaloga i saradnji u ostvarenju napretka naših zajedničkih ciljeva na Zapadnom Balkanu", istakao je Lajčak.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dijaspora

24.04.2023 03:33

Što ovaj prica je samo bla bla.A staces covek slusa komande kao i nasi politicari na vlasti a vlast je slatka

ODGOVORITE
Name

Miljan

24.04.2023 04:50

Miroslave kakva si ti gnjida to je neopisivo. Jadan ne bio pa kakvo ime nosiš, kojim narodima pripadaš, znaš li išta u životu? Većina Slovaka se stidi tebe tvojih crnih poslova.

ODGOVORITE
Name

yyy

24.04.2023 05:14

necelivam dragi bog dati pameti

ODGOVORITE
Name

Skeptik

24.04.2023 05:32

Znači, nema priznanja Kosova i tačka!

ODGOVORITE
Name

Nepovjerenje

24.04.2023 05:35

Ne lazite. Srbi vam odavno nista ne vjeruju. Vi ne stitite civilizovani svijet vec narko mafiju i kriminalce. Vi niste Evropa sto je nekad bila.

ODGOVORITE
Name

ВОЈВОДА

24.04.2023 18:35

Позивам госн лајчака да остане миран и суздржан исто тако као што он и западн пси рата позивају Србе да трпе терор на Космету. Дабогда се распала тзв велика британија и енглези и швабе пре свега, али и сви наши душмани дабогда нестали са ове планете, па нама како буде. Ето то им желим реципрочно, као што они мисле и раде нама Србима.

ODGOVORITE