Предсједник ЦИК-а: Гласање се одвија без проблема

Председник Централне изборне комисије (ЦИК) у Приштини Крешник Радонићи изјавио је приликом обиласка бирачких центара да се процес гласања одвија без проблема, као и да је безбедност на нивоу.

Србија 23.04.2023 | 11:28
Предсједник ЦИК-а: Гласање се одвија без проблема

Радонићи је позвао грађане на северу КиМ да изађу на изборе и искористе своје бирачко право, изаберу преставнике и, како је навео, “изграде легалне институције”.

“Ми смо као ЦИК, као што сам рекао, предузели све мере да осигурамо да овај процес тече несметано“, изјавио је Радонићи.

Он је додао да не мисли да су контејнери “препрека за гласање”.

У четири општине на северу Косова и Метохије данас се одржавају ванредни избори за градоначелнике Северне Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока. 

Од десет кандидата колико је пријављених за градоначелнике, само један долази из српске заједнице, у питању је Слађана Пантовић, кандидаткиња за председницу општине Звечан.

Српска листа не учествује на изборима и позвала је на бојкот, јер нису испуњени захтеви Срба са КиМ, а то је формирање Заједнице српских општина и повлачење специјалних јединица тзв. косовске полиције са севера КиМ.

(Тањуг) Фото: Еркин Кеçи/ АА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АР

23.04.2023 10:32

Демократија И ту показује своје лице Нормално да нема инцидената Заато би било сваки градјанин има право да изадје И да гласа

ОДГОВОРИТЕ