Predsjednik CIK-a: Glasanje se odvija bez problema

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini Krešnik Radonići izjavio je prilikom obilaska biračkih centara da se proces glasanja odvija bez problema, kao i da je bezbednost na nivou.

Srbija 23.04.2023 | 11:28
Predsjednik CIK-a: Glasanje se odvija bez problema

Radonići je pozvao građane na severu KiM da izađu na izbore i iskoriste svoje biračko pravo, izaberu prestavnike i, kako je naveo, “izgrade legalne institucije”.

“Mi smo kao CIK, kao što sam rekao, preduzeli sve mere da osiguramo da ovaj proces teče nesmetano“, izjavio je Radonići.

On je dodao da ne misli da su kontejneri “prepreka za glasanje”.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka. 

Od deset kandidata koliko je prijavljenih za gradonačelnike, samo jedan dolazi iz srpske zajednice, u pitanju je Slađana Pantović, kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan.

Srpska lista ne učestvuje na izborima i pozvala je na bojkot, jer nisu ispunjeni zahtevi Srba sa KiM, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje specijalnih jedinica tzv. kosovske policije sa severa KiM.

(Tanjug) Foto: Erkin Keçi/ AA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

AR

23.04.2023 10:32

Demokratija I tu pokazuje svoje lice Normalno da nema incidenata Zaato bi bilo svaki gradjanin ima pravo da izadje I da glasa

ODGOVORITE