Италијан Филипо Фортин побједник треће етапе трке

Италијански бициклиста Филипо Фортин побједник је треће етапе трке "Београд - Бањалука", која је вожена од Добоја до Приједора, док је жута мајица припала Едуарду Михаелу Гросу из екипе Мазовше.

Република Српска 21.04.2023 | 20:11
Италијан Филипо Фортин побједник треће етапе трке

Иако је трка била прекинута на четрдесетак минута због пада 63 бициклиста, у наставку трке најбоље су се снашли бициклисти Малоје Пушбајкерс па је поред побједника Фортина трећи на циљ у Приједор стигао  Фабијан Штајнингер, док је други био лидер у генералном пласману Едуардо Гросу.

"Трка је била изазовна иако се није чинило да ће бити тако. Десио се тај пад и све пореметио, али колико чујем све је у реду са момцима. Наставили смо да радимо као екипа, исто морамо да учинимо сутра. Знамо наш план и надам се да ћемо успјети да га оставимо", рекао је новинарима у Приједору Едуардо Гросу.

Бијелу мајицу ће у посљедњој етапи носити Лоренцо Конфорти из Бардијанија, плаву Јака Приможич кој наступа за Хринков, а црвену Џејмс Пиколи бициклиста екипе Чајна интернешнал Глори.

Сутра је на програму посљедња етапа трке која стартује из Новог Града, а караван ће преко Костајнице, Козарске Дубице, Градишке и Лакташа стићи на званични завршетак у Бања Луку око 15.30 часова.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цар

22.04.2023 04:15

Висе пјандура буде пред сеоском трговином него јуце слуцајних пролазника на доцеку медјународне бициклистицке трке толико о организацији доцека.

ОДГОВОРИТЕ