Italijan Filipo Fortin pobjednik treće etape trke

Italijanski biciklista Filipo Fortin pobjednik je treće etape trke "Beograd - Banjaluka", koja je vožena od Doboja do Prijedora, dok je žuta majica pripala Eduardu Mihaelu Grosu iz ekipe Mazovše.

Republika Srpska 21.04.2023 | 20:11
Italijan Filipo Fortin pobjednik treće etape trke

Iako je trka bila prekinuta na četrdesetak minuta zbog pada 63 biciklista, u nastavku trke najbolje su se snašli biciklisti Maloje Pušbajkers pa je pored pobjednika Fortina treći na cilj u Prijedor stigao  Fabijan Štajninger, dok je drugi bio lider u generalnom plasmanu Eduardo Grosu.

"Trka je bila izazovna iako se nije činilo da će biti tako. Desio se taj pad i sve poremetio, ali koliko čujem sve je u redu sa momcima. Nastavili smo da radimo kao ekipa, isto moramo da učinimo sutra. Znamo naš plan i nadam se da ćemo uspjeti da ga ostavimo", rekao je novinarima u Prijedoru Eduardo Grosu.

Bijelu majicu će u posljednjoj etapi nositi Lorenco Konforti iz Bardijanija, plavu Jaka Primožič koj nastupa za Hrinkov, a crvenu Džejms Pikoli biciklista ekipe Čajna internešnal Glori.

Sutra je na programu posljednja etapa trke koja startuje iz Novog Grada, a karavan će preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići na zvanični završetak u Banja Luku oko 15.30 časova.

(BN)  Foto: BN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Car

22.04.2023 04:15

Vise pjandura bude pred seoskom trgovinom nego juce slucajnih prolaznika na doceku medjunarodne biciklisticke trke toliko o organizaciji doceka.

ODGOVORITE