Вучић: Велики притисци на Србију да уведе санкције Русији

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија трпи све веће притиске запандих политичара и дипломата који траже да Београд уведе санкције Русији.

Србија 20.04.2023 | 22:35
Вучић: Велики притисци на Србију да уведе санкције Русији

Вучић је током гостовања на ТВ Прва истакао је да је један од последњих политичара који је то од њега тражио министрар спољних послова Шведске Тобијас Билстрем који је јуче посетио Београд. 

"Сви само понављају 'да уведеш санкције, да уведеш, санкције'. А видели сте шта сам све рекао оном Швеђанину. Све што сам рекао, то сам и мислио. Напао да уведем санкције, и само то. Досадило ми је то питање", рекао је Вучић.

Нагласио је да се увек труди да буде пристојан иако то, како каже, није увек лако.

"И кажем оно што сам рекао нашем народу. Да је наша земља суверена и независна, да сама доноси одлуке", навео је Вучић и нагласио да као председник мора да води рачуна о интересима земље.

"Некада бих врло радо опсовао са некима који нису пристојни. Морам да водим рачуна. Али да оћутите, да не кажете ништа на ово. Ово ће ућити у историју светске бламаже, да имају два одсто намештену излазност, а да кажу да су избори легални и легитимни", закључио је Вучић. 

(Тањуг) Фото: БН/Прва

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јоооој

20.04.2023 20:52

досадио и Богу и народу. Ил уведи санкције, ил немој...ради ста хоцес, само не смарај висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид

20.04.2023 21:29

Није нам први пут да пролазимо кроз ово.Само у новијој историји, 14 и 41 и 91 су биле исте.Увјек кроз историју смо били на побједницкој страни,страни праведних..Додусе 91 јос није заврсена али убједјен сам бице као и предходне.Надам се да цемо овуг пута бити паметнији и борити се за себе а добро памтити ста су нам дојуцерасња "браца" радила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

20.04.2023 22:58

Лицемјерни запад даје подрску Украјини а Србију цијепа. Нема висе издајника који нису смјели ријец проговорити. СРБИЈА је сила на Балкану и пита се.

ОДГОВОРИТЕ