Велики пад Србије на евровизијској кладионици, ова земља води!

Евровизија ће бити одржана следећег месеца у Ливерпулу, а Србију ће представљати Лук Блек с песмом "Само ми се спава". Како се такмичење приближава, ситуација на кладионицама се непрестано мења пре овог музичког догађаја, који сваке године изазива велику пажњу широм света.

Забава 20.04.2023 | 20:20
Велики пад Србије на евровизијској кладионици, ова земља води!

Лук Блек је после тријумфа на Песми за Евровизију према кладионицама био на 13. месту, али се тај скор променио након што је још неколико земаља одабрало своје представнике. После промена, наш представник сада се налази на 14. месту. Представници суседне Хрватске, бенд Лет 3 с песмом "Мама ШЧ!" налази се на 18. месту. Они су можда и највише пали у последњих месец дана. Кад је објављена њихова песма, кладионице су им предвиђале најпре осмо место, потом 15. и сад су тек на 18.

Luk Blek, Luke Black, Let 3, Izrael, Evrovizija
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ИНСТАГРАМ

Како засад ствари стоје, највеће шансе за победу има Шведска, коју ће представљати Лорен с песмом "Татоо". Иако је донедавно Украјина била на првом месту као главни фаворит, то се сада променило, те је на трећем месту, док је друга Финска са занимљивом нумером "Цха Цха Цха". Публика је представницу Шведске упознала 2012. године, када је на поменутом такмичењу тријумфовала с песмом "Еуфориа", која је и до данас остала велики хит.

Loren

Према кладионицама, највећу шансу за победу на Евровизији после Шведске, Финске и Украјине имају Норвешка и Шпанија, које се налазе у првих пет земаља.

Подсетимо, Евровизија се ове године одржава у Великој Британији, након што је прошле године победила Украјина у Торину, али због рата у овој земљи немогуће је фестивал организовати у Кијеву, па ће овогодишњи домаћин бити Ливерпул.

Luka Blek
ФОТО: АТА ИМАГЕС

Представник Србије је недавно за медије испричао како теку припреме за највећи музички догађај, па је најавио велике промене у свом наступу.

- Планирам потпуни "ревамп" (преуређивање). Задржаћу дух наступа. Добиће бољу графику, биће нова "генерација" тог наступа. Ми смо на домаће такмичење отишли вам наших капацитета и направили смо одличан посао, а сада ће бити још бољи. Имам бесконачну подршку РТС у свим својим идејама. То није нешто што сам очекивао, али смо и на истој таласној дужини и ја сам им захвалан на свему - истакао је Лука.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар