Veliki pad Srbije na evrovizijskoj kladionici, ova zemlja vodi!

Evrovizija će biti održana sledećeg meseca u Liverpulu, a Srbiju će predstavljati Luk Blek s pesmom "Samo mi se spava". Kako se takmičenje približava, situacija na kladionicama se neprestano menja pre ovog muzičkog događaja, koji svake godine izaziva veliku pažnju širom sveta.

Zabava 20.04.2023 | 20:20
Veliki pad Srbije na evrovizijskoj kladionici, ova zemlja vodi!

Luk Blek je posle trijumfa na Pesmi za Evroviziju prema kladionicama bio na 13. mestu, ali se taj skor promenio nakon što je još nekoliko zemalja odabralo svoje predstavnike. Posle promena, naš predstavnik sada se nalazi na 14. mestu. Predstavnici susedne Hrvatske, bend Let 3 s pesmom "Mama ŠČ!" nalazi se na 18. mestu. Oni su možda i najviše pali u poslednjih mesec dana. Kad je objavljena njihova pesma, kladionice su im predviđale najpre osmo mesto, potom 15. i sad su tek na 18.

Luk Blek, Luke Black, Let 3, Izrael, Evrovizija
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Kako zasad stvari stoje, najveće šanse za pobedu ima Švedska, koju će predstavljati Loren s pesmom "Tatoo". Iako je donedavno Ukrajina bila na prvom mestu kao glavni favorit, to se sada promenilo, te je na trećem mestu, dok je druga Finska sa zanimljivom numerom "Cha Cha Cha". Publika je predstavnicu Švedske upoznala 2012. godine, kada je na pomenutom takmičenju trijumfovala s pesmom "Euforia", koja je i do danas ostala veliki hit.

Loren

Prema kladionicama, najveću šansu za pobedu na Evroviziji posle Švedske, Finske i Ukrajine imaju Norveška i Španija, koje se nalaze u prvih pet zemalja.

Podsetimo, Evrovizija se ove godine održava u Velikoj Britaniji, nakon što je prošle godine pobedila Ukrajina u Torinu, ali zbog rata u ovoj zemlji nemoguće je festival organizovati u Kijevu, pa će ovogodišnji domaćin biti Liverpul.

Luka Blek
FOTO: ATA IMAGES

Predstavnik Srbije je nedavno za medije ispričao kako teku pripreme za najveći muzički događaj, pa je najavio velike promene u svom nastupu.

- Planiram potpuni "revamp" (preuređivanje). Zadržaću duh nastupa. Dobiće bolju grafiku, biće nova "generacija" tog nastupa. Mi smo na domaće takmičenje otišli vam naših kapaciteta i napravili smo odličan posao, a sada će biti još bolji. Imam beskonačnu podršku RTS u svim svojim idejama. To nije nešto što sam očekivao, ali smo i na istoj talasnoj dužini i ja sam im zahvalan na svemu - istakao je Luka.

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar