МУП РС о стању безбједности на Српска опену

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима све потребне мјере и радње како би тениски турнир Српска опен протекао у повољном безбједносном амбијенту и до сада није забиљежен ниједан озбиљан инцидент.

Република Српска 20.04.2023 | 11:17
МУП РС о стању безбједности на Српска опену

"Грађане савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да се придржавају званичних правила понашања које издао организатор", саопштено је из МУП-а Српске.

Из МУП-а подсјећају и да је на снази забрана употребе дронова у близини локације гдје се одржава АТП турнир.

"Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске синоћ су уклонили један дрон који је налазио изнад Тениског центра Републике Српске, чиме је јасно прекршена ова мјера забране", каже се у саопштењу и додаје да је полиција идентификовала лице које је управљало дроном и према њему ће бити предузете законом прописане мјере.

О догађају је обавјештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

"Подсјећамо да су сви посјетиоци турнира дужни да прођу противдиверзионе прегледе од стране полицијских службеника на улазима у локацију гдје се одржава Српска опен, а препорука је да у циљу избјегавања гужви на локацију дођу бар два сата прије почетка заказаног меча", наводи се у саопштењу.

(БН) Фото: Илустрација 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Безбједност

20.04.2023 09:54

Ста преузимају? Ста и кога од кога цувају? Па ево тренутно на центрслном стадиону мец Лајовица гледа 100-њак људи. Висе их у господској улици него у тениском центру. А мозда је висе полицајаца у том центру него публике. Јад и цемер од организације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2023 10:34

Све то за 45 милиона. Да би се могли сликати они из ВИП лозе.

Name

Ре

20.04.2023 10:44

Па морају писати да испадне да нешто раде. Велике плате и више полиције него Бечу. А ко нас то напада. Вањски и унутрашњи непријатељ. Ха, ха

Name

Аска

20.04.2023 14:00

Сјетили се 5ти дан да се огласе и увјере уцеснике да је све ОК ??? знаци бице неког белаја ???

Name

Дус

20.04.2023 11:14

Мени полицајци толико смрде да бјезим од тамо где су они

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

20.04.2023 16:38

А мене искључиво интересује каква је безбедност предсједника. А остали, мање више.