Милатовић: Нећу се одрећи слободне шетње са породицом

"Милена је мој велики темељ. Мене су кључно обликовале жене, од баба, онда тетака, мајке, па моја супруга... Много сам срећан што имам две ћерке. Жене су темељ Црне Горе", рекао је Милатовић гостујући у емисији ТВЦГ "Добро јутро Црна горо".

Регион 17.04.2023 | 09:05
Милатовић: Нећу се одрећи слободне шетње са породицом

Новоизабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић, који ће бити инаугурисан 20. маја у Подгорици, каже да је породица његова база и да се неће одрећи дневне шетње са својом супругом и децом упркос новој улози. Супругу је, каже, упознао на свадби на којој је био кум.

"Милена је мој велики темељ. Мене су кључно обликовале жене, од баба, онда тетака, мајке, па моја супруга... Много сам срећан што имам две ћерке. Жене су темељ Црне Горе", рекао је Милатовић гостујући у емисији ТВЦГ "Добро јутро Црна горо".
 Он каже да је промена која се десила председничком кандидатуром и великом победом на изборима била најмање очекивана у смислу промене личног живота и породичне динамике. 

 "Ми смо добили пре два месеца девојчицу Ану. Троје деце мало је организационо изазовно. Међутим, то је стварно богатство и када дођете кући, колико год да сте уморини, ако имате то неко сидро, ако имате тај неки мир, мислим да је то добар тренинг за обављање било које важне функције", казао је Милатовић.

Одлука о предсједничкој кандидатури за њега није била лака, али је била једина исправна.
 "Било је тешко то одлучивање јер велика је разлика између градоначелника и председника. Један живот који је окружен обезбеђењем, где морате испланитрати сваки детаљ кретања и навићи породицу на то, није то била лака одлука, али је била једина добра за земљу, јер да се нисам кандидовао сада бисмо имали опет старог председника", казао је Милатовић.

Када говори о томе како усклађује обавезе са породицом, Милатовић истиче да је његова породица добро организована јер имају искуство због његовог ранијег одсуства када је радио за Европску банку у Букурешту. "Кључ свега је поверење и добра организација", каже он.

А на констатацију да више неће имати слободу за интимну шетњу са супругом, Милатовић одговара:
"Да вам право кажем, ја се надам да хоћу. Имамо неке навике, живимо у Подгорици, викендом волимо да шетамо са децом до универзитетског парка и то је нека навика које ћу се тешко одрећи. Мислим да људи лепо реагују када виде председника у шетњи с породицом. Желим да доведем у неку врсту нормалности председничку функцију и да се просто ствари врате тамо где су некад биле", рекао је Милатовић.

(Тањуг/ФОТО: ЕПА/БОРИС ПЕЈОВИЋ) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Романија

17.04.2023 07:43

Жив и здрав нам био, момче младо! Ти нам враћаш наду на овим нашим унесрећеним просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

17.04.2023 15:16

По чему ти враћа наду, мајке ти.

Name

Милан

17.04.2023 08:16

Ниси се ти јос ником замјерио па тако прицас, али подрска у сваком слуцају, доста је било Мили

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.04.2023 08:26

Тако је Г, Милатовићу шетај слободно јер ви ништа нисте створили да се неког бојите код свог народа, као бурле у РС који има плаћени од уста народа своје телохранитеље на сваком кораку и исто толико савјетника који воде годинама све у тоталну пропаст народа ,због бурлиног хаос криминала у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.04.2023 08:33

Свака част за Господина Јакова Милатовића. И, нама у Републици Српској треба неко такав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.04.2023 08:35

Свака част за Господина Јакова Милатовића. И нама у БИХ и РС треба неко такав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАЈ НАМА ТАКВОГ

17.04.2023 08:58

Е СЛАЗЕМ. СЕ СА ОВИМ ЦОВЈЕКОМ У СВЕМУ.. ЦОВЈЕК ЈЕ ЗИВИО ИНРАДИО У ЕУ.. ПОЗНАЈЕ ЕУ ВРЕДНСТИ... ДАЈ БОЗЕ ДА ТАКАВ ДОДЕ У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.. БАШ ТАКАВ.. ПАМЕТАН СКОЛОВАН КУЛТУРАН И ПОЗНАЈЕ ВРЕДНОСТИ ЕУ.. БРАВО БОГ ТИ ДАО ДА УСПИЈЕС...ЉУДИНА СИ.. ТИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

А&Б

17.04.2023 13:32

Само полако за коју годину док се окопити тј.обогати бице као и Мило.

Name

ТУГА

19.04.2023 03:53

Па имамо Драшка,он је млад и абициозан?