Milatović: Neću se odreći slobodne šetnje sa porodicom

"Milena je moj veliki temelj. Mene su ključno oblikovale žene, od baba, onda tetaka, majke, pa moja supruga... Mnogo sam srećan što imam dve ćerke. Žene su temelj Crne Gore", rekao je Milatović gostujući u emisiji TVCG "Dobro jutro Crna goro".

Region 17.04.2023 | 09:05
Milatović: Neću se odreći slobodne šetnje sa porodicom

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, koji će biti inaugurisan 20. maja u Podgorici, kaže da je porodica njegova baza i da se neće odreći dnevne šetnje sa svojom suprugom i decom uprkos novoj ulozi. Suprugu je, kaže, upoznao na svadbi na kojoj je bio kum.

"Milena je moj veliki temelj. Mene su ključno oblikovale žene, od baba, onda tetaka, majke, pa moja supruga... Mnogo sam srećan što imam dve ćerke. Žene su temelj Crne Gore", rekao je Milatović gostujući u emisiji TVCG "Dobro jutro Crna goro".
 On kaže da je promena koja se desila predsedničkom kandidaturom i velikom pobedom na izborima bila najmanje očekivana u smislu promene ličnog života i porodične dinamike. 

 "Mi smo dobili pre dva meseca devojčicu Anu. Troje dece malo je organizaciono izazovno. Međutim, to je stvarno bogatstvo i kada dođete kući, koliko god da ste umorini, ako imate to neko sidro, ako imate taj neki mir, mislim da je to dobar trening za obavljanje bilo koje važne funkcije", kazao je Milatović.

Odluka o predsjedničkoj kandidaturi za njega nije bila laka, ali je bila jedina ispravna.
 "Bilo je teško to odlučivanje jer velika je razlika između gradonačelnika i predsednika. Jedan život koji je okružen obezbeđenjem, gde morate isplanitrati svaki detalj kretanja i navići porodicu na to, nije to bila laka odluka, ali je bila jedina dobra za zemlju, jer da se nisam kandidovao sada bismo imali opet starog predsednika", kazao je Milatović.

Kada govori o tome kako usklađuje obaveze sa porodicom, Milatović ističe da je njegova porodica dobro organizovana jer imaju iskustvo zbog njegovog ranijeg odsustva kada je radio za Evropsku banku u Bukureštu. "Ključ svega je poverenje i dobra organizacija", kaže on.

A na konstataciju da više neće imati slobodu za intimnu šetnju sa suprugom, Milatović odgovara:
"Da vam pravo kažem, ja se nadam da hoću. Imamo neke navike, živimo u Podgorici, vikendom volimo da šetamo sa decom do univerzitetskog parka i to je neka navika koje ću se teško odreći. Mislim da ljudi lepo reaguju kada vide predsednika u šetnji s porodicom. Želim da dovedem u neku vrstu normalnosti predsedničku funkciju i da se prosto stvari vrate tamo gde su nekad bile", rekao je Milatović.

(Tanjug/FOTO: EPA/BORIS PEJOVIĆ) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Romanija

17.04.2023 07:43

Živ i zdrav nam bio, momče mlado! Ti nam vraćaš nadu na ovim našim unesrećenim prostorima.

ODGOVORITE
Name

tragac

17.04.2023 15:16

Po čemu ti vraća nadu, majke ti.

Name

Milan

17.04.2023 08:16

Nisi se ti jos nikom zamjerio pa tako pricas, ali podrska u svakom slucaju, dosta je bilo Mili

ODGOVORITE
Name

re

17.04.2023 08:26

Tako je G, Milatoviću šetaj slobodno jer vi ništa niste stvorili da se nekog bojite kod svog naroda, kao burle u RS koji ima plaćeni od usta naroda svoje telohranitelje na svakom koraku i isto toliko savjetnika koji vode godinama sve u totalnu propast naroda ,zbog burlinog haos kriminala u RS.

ODGOVORITE
Name

Ja

17.04.2023 08:33

Svaka čast za Gospodina Jakova Milatovića. I, nama u Republici Srpskoj treba neko takav.

ODGOVORITE
Name

Ja

17.04.2023 08:35

Svaka čast za Gospodina Jakova Milatovića. I nama u BIH i RS treba neko takav.

ODGOVORITE
Name

DAJ NAMA TAKVOG

17.04.2023 08:58

E SLAZEM. SE SA OVIM COVJEKOM U SVEMU.. COVJEK JE ZIVIO INRADIO U EU.. POZNAJE EU VREDNSTI... DAJ BOZE DA TAKAV DODE U REPUBLIKU SRPSKU.. BAŠ TAKAV.. PAMETAN SKOLOVAN KULTURAN I POZNAJE VREDNOSTI EU.. BRAVO BOG TI DAO DA USPIJES...LJUDINA SI.. TI..

ODGOVORITE
Name

A&B

17.04.2023 13:32

Samo polako za koju godinu dok se okopiti tj.obogati bice kao i Milo.

Name

TUGA

19.04.2023 03:53

Pa imamo Draška,on je mlad i abiciozan?