Судан: Прекид ватре да би се збринули хитни случајеви

Суданска војска и паравојне Снаге за брзу подршку (РСФ) саопштиле су данас да подржавају приједлог Уједињених народа о привременом „хитном хуманитарном прекиду ватре“ у трајању од три сата да би се пружила помоћ хитним случајевима.

Свијет 16.04.2023 | 20:08
Судан: Прекид ватре да би се збринули хитни случајеви

Двије стране у сукобу у Судану пристале су на привремени прекид ватре да би "хитни хуманитарни случајеви" били збринути, објавио је Би-Би-Си.

Представници Оружаних снага Судана и РСФ прихватили су предлог Уједињених нација да паузирају борбе данас између 16 и 19 сати по локалном времену, односно између 14 и 17 по средњеевропском времену.

Поздрављајуц́и споразум, представник УН у Судану Фолкер Пертес рекао је да ц́е двије стране бити одговорне да поштују споразум.

Сукоби између суданске армије и главне паравојне групе у земљи избили су у суботу, а погинуло је најмање 56 цивила, док је повријеђено 595 људи.

(Агенције) Фото: ЦНН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Знали се

17.04.2023 17:11

Откуд сад сукоби у Судану. Ко је хтио да скине власт и да је замијени? Шта ту ради ЦИА шта мислите. Је ли Судан дозволио у Јануару Русији да изгради војну базу? Коме ли то смета и на шта је спреман?

ОДГОВОРИТЕ