САД: Четири особе погинуле, више од 20 повријеђено

Најмање четири особе су погинуле, а више од 20 је повређено у пуцњави на рођенданској забави у градићу Дадевил у америчкој савезној држави Алабама, саопштили су данас званичници.

Свијет 16.04.2023 | 20:04
САД: Четири особе погинуле, више од 20 повријеђено

Државна агенција за спровођење закона није изнела више детаља на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.

До пуцњаве је дошло око 22.34 сата у суботу, рекли су представници агенције, не наводећи шта је довело до пуцњаве, нити да ли су осумњичени приведени.

„Учиниц́емо све да утешимо ту децу и не губите из вида да су они највише под утицајем ове ситуације“, рекао је управник школа округа Рејмонд Портер.

Федерални истражни биро (ФБИ), Амерички биро за алкохол, дуван, ватрено оружје и експлозиве, као и Окружно тужилаштво петог округа помажу у истрази, наводи се у саопштењу државне агенције за спровођење закона.

Пуцњава се догодила у року од неколико недеља након две масовне пуцњаве у оближњим државама Тенеси и Кентаки. Службеник банке убио је петоро колега и ранио деветоро на радном месту у Луисвилу у Кентакију у понедељак. Три деветогодишњака и три члана особља убила је 27. марта у приватној хришц́анској школи у Нешвилу у Тенесију бивша ученица.

(Агенције) Фото: РЕУТЕРС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

2

16.04.2023 18:40

Вама нетррба рат ви ћете се пубијати између себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

16.04.2023 20:07

Код њх гине висе људи дневно него у украјини.