Епископ бањалучки Јефрем служио поноћну литургију

У Храму Христа Спаситеља у Бањалуци служена је поноћна литургија коју је поводом највећег хришћанског празника Васкрса служио Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем. 

Република Српска 16.04.2023 | 09:08
Епископ бањалучки Јефрем служио поноћну литургију

Више стотина вјерника најзначајнији хришћански празник дочекало је у бањалучком Храму Христа Спаситеља. Васкршњој литургији пристуствовао је и градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, који је све вјернике подсјетио на важност човјечности у овоземаљском животу.

„Дочекујемо празник над празницима, који нам поручује једну најуниверзалнију поруку, а то је онај живот послије овог живота у који вјерујемо. То значи да сваки човјек има једно суштинско завјештање да у овоземаљском животу, који увијек буде кратак, остави оно завјештање иза себе на основу кога добијамо вјечни живот. Тај пут нам је дао Исус и на сваки Васкрс се тога присјећамо“, казао је Станивуковић.

Васкрсење и вјечни живот, основа су хришћанске вјере. Васкрс вјерницима учвршћује вјеру у снагу живота, пружа утјеху и охрабрење и даје смисао људском постојању. 

„Свима вама овдје присутнима, свим житељима нашега града, али и шире. Свим људима добре воље који се Богу моле и који данас прослављају Христово васкрсење, свима честитам и све поздрављам радосним поздравом - Христос васкрсе“, рекао је Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дис

16.04.2023 11:30

Цуј мазалица скренутог морала у црквеном хору, ко хитлер да пева

ОДГОВОРИТЕ