Episkop banjalučki Jefrem služio ponoćnu liturgiju

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služena je ponoćna liturgija koju je povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa služio Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem. 

Republika Srpska 16.04.2023 | 09:08
Episkop banjalučki Jefrem služio ponoćnu liturgiju

Više stotina vjernika najznačajniji hrišćanski praznik dočekalo je u banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja. Vaskršnjoj liturgiji pristustvovao je i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, koji je sve vjernike podsjetio na važnost čovječnosti u ovozemaljskom životu.

„Dočekujemo praznik nad praznicima, koji nam poručuje jednu najuniverzalniju poruku, a to je onaj život poslije ovog života u koji vjerujemo. To znači da svaki čovjek ima jedno suštinsko zavještanje da u ovozemaljskom životu, koji uvijek bude kratak, ostavi ono zavještanje iza sebe na osnovu koga dobijamo vječni život. Taj put nam je dao Isus i na svaki Vaskrs se toga prisjećamo“, kazao je Stanivuković.

Vaskrsenje i vječni život, osnova su hrišćanske vjere. Vaskrs vjernicima učvršćuje vjeru u snagu života, pruža utjehu i ohrabrenje i daje smisao ljudskom postojanju. 

„Svima vama ovdje prisutnima, svim žiteljima našega grada, ali i šire. Svim ljudima dobre volje koji se Bogu mole i koji danas proslavljaju Hristovo vaskrsenje, svima čestitam i sve pozdravljam radosnim pozdravom - Hristos vaskrse“, rekao je Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem.

(BN)  Foto: BN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dis

16.04.2023 11:30

Cuj mazalica skrenutog morala u crkvenom horu, ko hitler da peva

ODGOVORITE