Невријеме праћено градом уништило воћњаке

Невријеме праћено градом највише је штете јуче нанијело воћарима у Костајници. Данас их збрајају након обиласка воћњака.

Република Српска 15.04.2023 | 23:41
Невријеме праћено градом уништило воћњаке

Невријеме је погодило и Теслић, Станаре, Градишку и Модричу.

Метеоролози упозоравају на падавине и наредних дана.

Од данас па до 15. октобра дејствује и противградна заштита.

За само неколико минута град је унишнио многе воћњаке у Костајници.Баш сада када су у фази листања и цвјетања.

Драган Кнежевић, данас је обишао свој воћњак да види колика је штета.

Због честих промјена времена неопходно је да воћари улажу у противградне мреже како би сачували приходе од изненадних непогода.

Посебно у периоду прије почетка дјеловања противградне заштите.

Званично она је почела тек данас. До 15. октобра може да дејствује и то уз претходну потврду контрола лета за коришћење неба.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Залосно

15.04.2023 22:47

Гдје су наси струцњаци нити пољепривредних нити економицара ни да се ста прозводи сто треба а поготево застита? Кад се деси онда је касно и све се мора увести а ми сверцамо са дипломама и то јавно. Јадни народ немозе да вјерује никоме висе.У БЛ ТВ приказује исте емисије 4 пута на дан исте као да смо сви глуви јос за таксу и стране преводе тако брзо ниси поцео цитати а оно све промјенуло. Ја вјерујем да би студенти могли да помогну а не да лезе бавесе нецим некорисним

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

16.04.2023 04:39

Студенти су на фејсбуку, инстаграму, тик току, кафицима и кладионицама. Студенти су на грбачи родитељима. Студенти умјесто да буду авангарда постали су полтрони скоројевицима. Част врло малом броју изузетака, 0,1%.

Name

Ре

16.04.2023 07:51

Није баш правописно али је све тачно. Гдје су ли????????

Name

Ре:Пе

16.04.2023 09:25

У праву си ја би лаксе написао на њемацком или енглескомм јер висе од 50 зивим12 у тој средини. Сретан Ускрс свма који данас славе и хвала.

Name

Игипоп

16.04.2023 08:02

Нема тајкунских воћњака, па нема ни интересовања за дејствовање противградне одбране. Зато између БЛ и Приједора као деведесетих при појави облака

ОДГОВОРИТЕ