Nevrijeme praćeno gradom uništilo voćnjake

Nevrijeme praćeno gradom najviše je štete juče nanijelo voćarima u Kostajnici. Danas ih zbrajaju nakon obilaska voćnjaka.

Republika Srpska 15.04.2023 | 23:41
Nevrijeme praćeno gradom uništilo voćnjake

Nevrijeme je pogodilo i Teslić, Stanare, Gradišku i Modriču.

Meteorolozi upozoravaju na padavine i narednih dana.

Od danas pa do 15. oktobra dejstvuje i protivgradna zaštita.

Za samo nekoliko minuta grad je unišnio mnoge voćnjake u Kostajnici.Baš sada kada su u fazi listanja i cvjetanja.

Dragan Knežević, danas je obišao svoj voćnjak da vidi kolika je šteta.

Zbog čestih promjena vremena neophodno je da voćari ulažu u protivgradne mreže kako bi sačuvali prihode od iznenadnih nepogoda.

Posebno u periodu prije početka djelovanja protivgradne zaštite.

Zvanično ona je počela tek danas. Do 15. oktobra može da dejstvuje i to uz prethodnu potvrdu kontrola leta za korišćenje neba.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zalosno

15.04.2023 22:47

Gdje su nasi strucnjaci niti poljeprivrednih niti ekonomicara ni da se sta prozvodi sto treba a pogotevo zastita? Kad se desi onda je kasno i sve se mora uvesti a mi svercamo sa diplomama i to javno. Jadni narod nemoze da vjeruje nikome vise.U BL TV prikazuje iste emisije 4 puta na dan iste kao da smo svi gluvi jos za taksu i strane prevode tako brzo nisi poceo citati a ono sve promjenulo. Ja vjerujem da bi studenti mogli da pomognu a ne da leze bavese necim nekorisnim

ODGOVORITE
Name

abc

16.04.2023 04:39

Studenti su na fejsbuku, instagramu, tik toku, kaficima i kladionicama. Studenti su na grbači roditeljima. Studenti umjesto da budu avangarda postali su poltroni skorojevicima. Čast vrlo malom broju izuzetaka, 0,1%.

Name

Ре

16.04.2023 07:51

Није баш правописно али је све тачно. Гдје су ли????????

Name

Re:Pe

16.04.2023 09:25

U pravu si ja bi lakse napisao na njemackom ili engleskomm jer vise od 50 zivim12 u toj sredini. Sretan Uskrs svma koji danas slave i hvala.

Name

Igipop

16.04.2023 08:02

Nema tajkunskih voćnjaka, pa nema ni interesovanja za dejstvovanje protivgradne odbrane. Zato između BL i Prijedora kao devedesetih pri pojavi oblaka

ODGOVORITE