Уредно наплаћују, али и дугују више од два милиона КМ

„Дирекција за изградњу и развој града“ у Добоју не гради ништа, а развија, вјероватно, само владајућу странку СНСД, тврде Добојлије. Ово јавно предузеће наплаћује паркинг, комуналну накнаду и кирију за градске пословне просторе, а уз то добија грантове из буџета града. Ипак, Дирекција за изградњу и развој града Пореској управи Републике Српске дугује више од два милиона КМ, а грађани кажу да не виде куда иде новац који они дају за комуналну накнаду.

Република Српска 15.04.2023 | 20:03
Уредно наплаћују, али и дугују више од два милиона КМ

Према подацима Пореске управе  дуг дирекције износи преко 2 милиона КМ. Дирекција нема рјешења о одгођеном плаћању дуга и налази се у поступку принудне наплате. Како немају бог зна какве имовине за заплијену, могућа су само два сценарија: или ће „Дирекција за изградњу и развој града“ бити блокирани рачуни или ће дуг бити измирен из градског буџета, тачније опет ће сав терет спасти на леђа грађана.

А Добојлијама је ДИРГ-а већ на врх главе. У граду су ово јавно предузеће одавно прозвали „сервис за прикупљање харача“ и „главно ухљебиште“ страначких кадрова.

Из добојског Удружења за заштиту потрошача кажу да постоји низ  проблема када је функционисање Дирекције у питању, јер је у претходне три године било перко 1000 приговора, нарочито на начин прикупљања комуналне таксе.

Додају да је ДИРГ сервис градске управе и они кроз програме рада  и извјештаје оправдају оно што узму од грађана за уређење улица, освјетљења и слично.

Не постоји јавни тендер за постављање паркинг аутомата, споран је прикључак за јавну расвјету, а посебан проблем су паркинзи наводи одборница ПДП-а у градској Скупштини Оливера Недић.

Недићева је тражила да се врати бесплатни паркинг борачким категоријама. На наше упите о пореском дугу, градској расвјети и да ли радници Дирекције мјесецима не примају плату из овог јавног предузећа до закључења прилога нису одговорили.

(БН) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Прика

16.04.2023 09:40

Па Добојлије су их бирали нека им и плацају треба им повратити оних стотину марака сто су добили за гласове па сада нека цекају опет до следецих избора нека им је са срецом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј нема имовине

16.04.2023 12:12

Дирг има имовину која је масно плацена у којој се налази ртрс само требају полицијски инспектори и тузиластво да одраде свој посао. Интересантно да поред тог масно плаценог простора Дирг плаца закупнину у центру града за своје канцеларије. Добој је фабрика за исисавање новца из градског будзета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

16.04.2023 13:30

Ма свако нормалан зна где новац завршава.

Name

Орао

16.04.2023 14:49

Даје неки несрецни сиромасни цовјек Дузан узели би му све и опанке испред врата ,Али то је огледало колико је РС Потонула у криминал ,висе од педест посто је вец сада у дубоком криминалу . Докле Тако ?

ОДГОВОРИТЕ