Uredno naplaćuju, ali i duguju više od dva miliona KM

„Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ u Doboju ne gradi ništa, a razvija, vjerovatno, samo vladajuću stranku SNSD, tvrde Dobojlije. Ovo javno preduzeće naplaćuje parking, komunalnu naknadu i kiriju za gradske poslovne prostore, a uz to dobija grantove iz budžeta grada. Ipak, Direkcija za izgradnju i razvoj grada Poreskoj upravi Republike Srpske duguje više od dva miliona KM, a građani kažu da ne vide kuda ide novac koji oni daju za komunalnu naknadu.

Republika Srpska 15.04.2023 | 20:03
Uredno naplaćuju, ali i duguju više od dva miliona KM

Prema podacima Poreske uprave  dug direkcije iznosi preko 2 miliona KM. Direkcija nema rješenja o odgođenom plaćanju duga i nalazi se u postupku prinudne naplate. Kako nemaju bog zna kakve imovine za zaplijenu, moguća su samo dva scenarija: ili će „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ biti blokirani računi ili će dug biti izmiren iz gradskog budžeta, tačnije opet će sav teret spasti na leđa građana.

A Dobojlijama je DIRG-a već na vrh glave. U gradu su ovo javno preduzeće odavno prozvali „servis za prikupljanje harača“ i „glavno uhljebište“ stranačkih kadrova.

Iz dobojskog Udruženja za zaštitu potrošača kažu da postoji niz  problema kada je funkcionisanje Direkcije u pitanju, jer je u prethodne tri godine bilo perko 1000 prigovora, naročito na način prikupljanja komunalne takse.

Dodaju da je DIRG servis gradske uprave i oni kroz programe rada  i izvještaje opravdaju ono što uzmu od građana za uređenje ulica, osvjetljenja i slično.

Ne postoji javni tender za postavljanje parking automata, sporan je priključak za javnu rasvjetu, a poseban problem su parkinzi navodi odbornica PDP-a u gradskoj Skupštini Olivera Nedić.

Nedićeva je tražila da se vrati besplatni parking boračkim kategorijama. Na naše upite o poreskom dugu, gradskoj rasvjeti i da li radnici Direkcije mjesecima ne primaju platu iz ovog javnog preduzeća do zaključenja priloga nisu odgovorili.

(BN) Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Prika

16.04.2023 09:40

Pa Dobojlije su ih birali neka im i placaju treba im povratiti onih stotinu maraka sto su dobili za glasove pa sada neka cekaju opet do sledecih izbora neka im je sa srecom

ODGOVORITE
Name

Cuj nema imovine

16.04.2023 12:12

Dirg ima imovinu koja je masno placena u kojoj se nalazi rtrs samo trebaju policijski inspektori i tuzilastvo da odrade svoj posao. Interesantno da pored tog masno placenog prostora Dirg placa zakupninu u centru grada za svoje kancelarije. Doboj je fabrika za isisavanje novca iz gradskog budzeta.

ODGOVORITE
Name

Tatar

16.04.2023 13:30

Ma svako normalan zna gde novac završava.

Name

Orao

16.04.2023 14:49

Daje neki nesrecni siromasni covjek Duzan uzeli bi mu sve i opanke ispred vrata ,Ali to je ogledalo koliko je RS Potonula u kriminal ,vise od pedest posto je vec sada u dubokom kriminalu . Dokle Tako ?

ODGOVORITE