Колико тачно милијарди посједује Милорад Додик?

Прије десетак и више година предратни министар и поратни високопозиционирани профитер добацује у пролазу: „Тежак је он најмање милијарду. Ко? Па Миле, само ви мислите да је то претјерано.“ На којег је Милета мислио, није изговорио. 

Република Српска 15.04.2023 | 08:08
Колико тачно милијарди посједује Милорад Додик?

Крај је 2022. године. Економистица Светлана Ценић гостује на Н1.

“Додик је, мислим, најбогатији човјек у БиХ. Странци су му процјењивали богатство, нисам ја. Немам те обавјештајне податке, нити своје ‘пипке’ свугдје. Они су му процјењивали богатство и цифра је толика да су ми очи испале. Његово богатство му је, мислим, процијењено на 3,5 милијарде КМ. Тако кажу они, не ја”, навела је тада Ценић.

Ако је ово истина, онда Додик без проблема може отплатити више од пола укупног дуга Републике Српске, који износи нешто више од 6 милијарди марака или отплатити овогодишња кредитна потраживања која досежу готово милијарду марака. Сасвим сам могао би олакшати неизвјесну економску ситуацију овог босанскохерцеговачког ентитета.

ЗВАНИЧНА ИМОВИНА

Садржај званичне имовине Милорада Додика, према увиду у имовински картон пријављеном за опште изборе 2022. године који је објавила Н1, није ни приближан кулоарским наводима.  

Додик је пријавио око 75.000 марака годишњег прихода од плате, 100.000 марака од пољопривредне дјелатности те 49.000 од издавања виле у Београду чију је вриједност процјенио на 1,7 милиона КМ.

Од имовине Додик је пријавио још стан у Лакташима (80.000 КМ), возило Голф 8 (50.000 ) те дионице у Бањи Лакташи вриједности 505 КМ. Кредитно је задужен за нешто више од 660.000 марака. Годишњи приходи супруге наведени су у износу од 45.000 (имање), а њена имовина састоји се од два земљишта (89.000), пословног простора (100.000) и возила (30.000КМ).

РУСКА АМБАСАДА НА АДРЕСИ ФИРМЕ

Руском бизнисмену Рашиду Сердарову односно његовој фирми “Цомсар Енергy Гроуп“ 2013. године додјељена је концесија за експлоатацију угља надомак Термоелектране. Уговор је проглашен тајним, као што је тајновито много тога са овом фирмом регистрованој на Кипру.

Јавна је тајна да овако велики посао није могао бити повјерен без сагласности Милорада Додика. Региструју се нове фирме у Републици Српској: „Цомсар енергy Традинг“, „Цомсар Енергy Агро“, „Хотел Цомсар Рудо“ све до „Цомсар Енергy Хидро“. Оснивач посљедње је „Цомсар Хyдро Холдинг Лтд“, регистрован на Кипру, у Никозији на адреси – руске амбасаде у овој држави!

Посљедњих дана актуелна је и „Хyдро Поwер Гроуп“. Иако јој је посредни оснивач лондонска фирма „Деxбридге енгинееринг лимитед“, сједиште им је на истој адреси као фирма Сердарова “Цомсар енергy агро”, а користе и Цомсаров службени емаил.

Електропривреда Републике Српске уз сагласност ентитетске владе намјерава да откупи за 200 милиона КМ! Додиково образложење  да је ријеч о “враћању суверенитета у области енергетике” сувисло је до тренутка када се погледају негативни пословни резултати фирме која нема запослених. Тако ће модел "профит од ничег" још једном бити на дјелу.

ПРВИ МИЛИОНИ

Више од 30 година Додикове активне политичке каријере мање је више је познато, као и дио некадашњих личних пословних ангажмана. Почетне послове Додик је имао са фирмом за производњу намјештаја, душека и јоргана Игокеа, но без неког финансијског успјеха. Дошао је рат и вријеме за уносну трговину. У то доба то је значило - шверц нафтом и цигаретама.

Априла 1994. године Додику су одузета два шлепера цигарета увезених из Македоније и то није био једини случај. Заступао је фирму „Врбас“ која 1994. године преко румунске фирме купује дизел гориво вриједности око 4,8 милиона долара.

 Тако је, само по овом уговору, на продаји нафте грађанима Републике Српске у ратно вријеме, зарадио милионе. Постоје наводи да је од овог новца Додик тада купио станове у Београду. Легендарна вила на Дедињу тек ће слиједити.

СРБИЈА, КОЛИЈЕВКА ПРОФИТА

Додиковог имена нема у званичним власничким удјелима, иако га повезују са бројним фирмама и пословањем у Србији. Београдска фирма Комграп илустративан је примјер.

Додиков омиљени, недавно преминули пословни партнер Слободан Станковић, власник фирме Интеграл из Лакташа платио је 2007. године већински удјел у Комграпу 4,3 милиона еура да би на крају преузео пословне просторе на најскупљим локацијама у Београду и имовину на локацијама од Србије до Украјине.

Постоје процјене да је вриједност некретнина Комграпа била неколико стотина милиона марака. Томислав Костић, тадашњи предсједник синдиката у  Комграпу је током састанка са тадашњим директором Агенције за приватизацију чуо до тада непознати податак.

„Владислав Цветковић се зачудио. Рекао је пред свима, да је, по његовим сазнањима, већински власник, односно газда Комграпа Милорад Додик, а не ‘Интеграл’ Слободана Станковића и да он у папирима има Додиково,а не Станковићево име“, причао је Костић.

Зграду у Новом Саду становници називају „Додикова палата“, но званично инвеститор је„Галенс инвест“, једна од фирми групације Галенс. И то није једина конекција пословања са фирмама или оосбама из Србије, за које је штета ишла углавном на рачун буџета Републике Српске, а у корист „непознате особе“. Ево неколико примјера конекције са србијанским тајкунима Драганом Ђурићем и Мирославом Мишковићем.

Током првог премијерског мандата 1998. године Милорад Додик је одобрио кредит од 750 хиљада КМ из буџета РС Ђурићевом предузећу "Зекстра рент а цар" из Земуна, Србија.  (сви документи у посједу “Журнала”). Први проблем је што је ријеч о приватној фирми из друге државе, тадашње СР Југославије и садашње Србије јер је “Зекстра” регистрована у Земуну.

"Зекстра" је вратила тек нешто више од 10 посто новца. Додик, Мишковић и Ђурић били су актери и приватизација Робне куће „Боска“ у Бањалуци. Нико није видео приватизациони уговор, а према доступним информацијама, плаћена је новцем из буџета РС.

То је само један примјер. Бобар банка, Робне резерве, Фармленд, Гранд Траде, Бирач, Медицинска електроника, само су дијелови низа корупцијских афера у којима су медији наводили позадинску улогу Милорада Додика.

Драстичан је примјер пословног ангажмана „Лутрије РС“ и кипарске фирме „Глори“. Директор Лутрије био је Додиков кум Миле Радишић, а уговор је у ствари био параван за извлачење милиона новца. Поједини  медији наводили су да је Додик купио кућу на Кипру што је демантовао. Упоредо, његова кћи Горица изјављује да је у овој држави похађала колеџ.

ДЈЕЦА СУ БОГАТСТВО

Милорад Додик је поносни отац јер су му дјеца развила вишемилионски бизнис, истина са покојим милионом повољних кредита, буџетским и родитељским подстицајима. Прича о пословима дјеце Милорада Додика, Игора и Горице,  отворена је 2009. године, када је Инвестиционо - развојна банка РС додијелила кредит од три милиона марака фирми “Фруит Ецо”, чији је сувласник Игор Додик, син Милорада. Додик је тада као ентитетски премијер био и предсједник кредитног одбора банке.

Фирма и даље послује и то успјешно. Према писању портала Цапитал.ба фирма је у 2020. години имала приходе од 1,67 милиона марака и  добит од  490.000 марака

Ресторани „Агапе“ Горице Додик углавном не послују лоше. Према званичним подацима портала акта.ба у 2021. имала је приход од 2,8 милиона те добит од 158 хиљада марака.

Портал Цапитал указује и на фирме њеног супруга Павла Ћоровића.  Његове фирме „Агро Дестил“, „КБВ Датацом“ те „Ред Боx Медиа“, у којој је сувласник са Ренатом Радишићем (сина Додиковог кума  Милета Радишића), су у 2020. години обрнуле укупно 1,8 милиона марака и пријавиле добит од око 150.000 КМ, што је на нивоу из године прије пандемије.

Фирма "Глобал либертy“ из Лакташа, у власништву  Горице и Игора Додика, није се прославила пословањем. Након што су 2020. имали приход од 173.000 КМ и добит од 93.000 КМ, годину 2012. завршили су „у минусу“ од 77.000 марака.  Да им олакша губитак потрудиле су се институције РС. "Глобал либертy“ је прошле године добила подстицаје у износу од 26.889 марака, из аграрног буџета те  Компезационог фонда.

Постицаје из истих извора је добила и фирма „Фруит ецо“ која је у сувласништву Игора Додика  и то 182.000 марака. „Агро воће“  у власништву Горице Додик, је добило подстицајне износе од око 102.000 марака.

Наравно, у легенду је ушла прича о правој улози Игора Додика у фирми Проинтер. Он и Милорад Додик негирају било какву повезаност за власничком структуром, но остаје чињеница да је Проинтер неприкосновени тендерски шампион са својим „консултантом“ (што је јавно признао отац Додик) Игором Додиком.

КАДА НЕМА РУСА И КИНЕЗИ СУ ДОБРОДОШЛИ

Посебна прича јесу Додикове релације са Русијом и тамошњим тајкунима, од приватизације Рафинерије Брод до продаје обвезница Републике Српске.

Како су послови са Русијом и Русима у посљедње вријеме у застоју, Република Српска, читај Милорад Додик, се све више окрећу према партнерима из Кине, склапајући бројне уговоре за изградњу инфраструктуре и енергетских објеката. Држава Кина није баш транспаретна при склапању послова, што овдашњим властодршцима одговара.

Познато је да је корупција у Кини строго кажњива, но постоје изузеци – није кажњиво уколико је у корист државе. Иако је тржиште БиХ готово минорно у односу на цјелокупан посао, оно због подложности корупцији може бити, а многима и јесте, занимљиво.

Подсјетимо и на изградњу зграде Владе РС у Бања Луци, РТВ дома те аутопута Бањалука-Градишка. Према извјештају СИПА-е Милорад Додик, Слободан Станковић и још 13 особа осумњичени су да су прали новац и вршили пореске утаје уз имовинску користи у износу од око 115 милиона КМ.

Подсјетимо, набављане су корпе за смеће и пепељаре у вриједности већој од хиљаду марака, што је мали али илустративан детаљ како се трошио новац. Плаћане су фиктивне наруџбе на рачуне у иностранству милионске вриједности.

Колико год му се привидно супротстављао, Милорад Додик у ствари цијени овакво босанскохерцеговачко правосуђе јер нису нити једну истрагу, а нарочито оне финансијске природе, довели до краја.

Наведено и још много тога, за оне које су пропустили, погледајте у Журналовом филму „Сви Додикови прсти - Од лакташког шверцера до руског тајкуна“.

(Журнал)

Коментари / 90

Оставите коментар
Name

Миле Ронхил, дугачки

15.04.2023 06:18

Немам ја времена да бројим милијареде. Једна горе-доле, небитно... Идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2023 06:54

Има висе милијарди разлога да пријети отцјепљењем и сукобима.

Name

Коста

15.04.2023 07:04

Нисте требали уочи Васкрса помињати тог непоменика који је о јаду забавио народ не само у Српској него и у цијелој Босни и Херцеговини!

Name

ре

15.04.2023 07:31

Има он министрицу која му броји паре.

Name

ре

15.04.2023 08:32

Ста би са Дарком Матијасевицем који је везан за аферу Конграп?

Name

Ре ре

15.04.2023 08:58

Бурлу и његову хоботницу као да би прихватили свјетски криминалци и Путинова Русија да нема тајкун бурле довољне милијарде народа и бораца покрадени од уста за 20 година њиховог мрака у бурлиног режиму РС.

Name

Борац

15.04.2023 10:15

Па питајте и Миладина Станица и Радовића колика су њихова богатства.. Миле је мала маца за њих, само је напад најбоља одбрана

Name

Сиа

15.04.2023 06:20

Има има . Цијела је Република Српска његова. Толике милијарде а само нитко незна гдје су милијарде. Али велики експерт цеца це то ријесити уз помоц страних амбасада

ОДГОВОРИТЕ
Name

иван

15.04.2023 07:46

Србадију ми је стварно тешко размјети.Кренуше у рат као они сами у Југи били угрожени,Слоби нуђена конфедерација....хтјео је Југу али да он доминира...одређује правила игре....одби и Словенце и Хрвате,и на газиместану рече,нису брееее искључене крваве битке....а да прихвати конфеедерацију били би одмах у ЕУ...неби било на стотине тисућа жртава...силованих...протјераних...и косова репубљик би била на србија. Крену слоба на вировитицу...карлобаг....и тад' му је нуђена у Хрватској З 4 ,и то одби.Ваљда се држао начертаније...меморандума.....и сад српских светова..? Ја те лажове заиста тешко кужим,шта хоће....зар их није опаметио рат...?Још теже разумијем тепање мајчици Русији,а сви раде у њима мрским католичким државама свијета,зашто неиду код мајчице радити...?Други криви за све,они свеци?

Name

ре Циа

15.04.2023 08:22

Чега си ти експерт црвена подгузна муво?

Name

Ре Сиа

15.04.2023 09:14

Е бас срамота сто ти није рекао гдје су му милијарде.

Name

варждинец

16.04.2023 18:38

ре иван сад ти буде замерил Драган кај шпоташ Србе и говориш как је било.

Name

Браво

15.04.2023 06:20

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО НАС Ј.

15.04.2023 06:23

КАДА ЗА СЕНДВИЧ,ПРОДАДОСМО УНУЧАД,БАНДИТУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2023 07:48

Па хтјели сте републику, спровели сте сест стратешких циљева српског народа у БиХ, и ста сад кукате? Србујте и... гладујте. Немојте само да су муслимани криви, нема муслимана у РС.

Name

Познавалац

15.04.2023 06:25

Ако је Мићић украо око 128 милиона, онда је он украо 30 пута више око 4 милијарде. Они шта раде само лажу и краду. А пред долазак на власт банка му плијенила кућу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

15.04.2023 08:50

Ако је Мићић мазнуо 128 милиона колико тек има Драгољуб Давидовић?Такви политичари добијају благослов од попова и увијек су за Божић у првим редовима

Name

Арса

15.04.2023 06:34

То је само оно што се зна а има тога и што је скривено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богомир

15.04.2023 06:34

ЈЕСТ.ЈЕСТ ЗАХВАЉУЈУЦ ГОЛОГУЗАНИМА КОЈИ ОДАЈУ ЗА ЛОПОВОМ И ПЉЕСЦУ ..МАФИЈА ПРВЕ ЛИГЕ..НАРОД ЈЕ ТАКО ХТИО..ГЛУПИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легитимини представник

15.04.2023 06:42

Само настави Миле, нек пукну душмани. Ти си изабрани легитимини представник, изабран вољом већине Српског народа а ови из опозиције нек пјевају борбене. Ионако су се готов распали ко бивша Yуга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драже

15.04.2023 07:04

Овакво криминално стечено богатство, а да се не процесуира криминалац је једини случај на планети и историји. Браво Републико Српска, браво Снсд тајкуни, газите сиротињу.

Name

Бз

15.04.2023 07:15

Бас је изабран на постен нацин.Хехе.Многи су покраили и даље краду на залост.Сви који имају милионе изузев цас људима који су постено зарадили свој новац.Једино не могу да схватим колико су људи загризени политиком да се све врти око велких патриота,и да би требало да се баце на посао да доведу неке инвеститоре и запосљавају људе.Сам је народ бирао и тако це јос 30 година.Људи нису схватили да после рата ови људи нису ниста урадили осим да су патриоте и то се 30 година врти у круг.Мислим да народ треба на следецим изборима да продрмају своју главу.Имас избора два .Буди патриота ,или да се мења на боље.Сви ми моземо бити патриоте али да зивис ко бједник јадни и урлас како сам ја највеци патриота.Људи су постали болесни заиста.Поздрав.

Name

ре

15.04.2023 07:19

Опозицији је висе криво сто они нису у могуцности да краду. Само види Мектица док је био на власти. Колико му је оно савјетника ухапсено?

Name

Ре

15.04.2023 07:20

Ако си ти сретан, онда одлично, само се бојим да сам себе лажеш, ја лично разумијем само тајкуне и политичаре ,ове пензионере Мајкић, Радмановић, Шпирић, Новић, и ове што немају школе већ купљене дипломе а обичног човјека немогу разумјети а кад све то реално сагледаш не могу ни Додика подржавати јер је он то све аминовово и организовао да би остао на власти а што се тиче опозиције да ли знаш имајули они уопште дјецу а шта раде дјеца позиције и ко гули буџет РС ,ако хоћеш да размишљаш својом главом биће ти јасно.

Name

Ре

15.04.2023 07:25

Шта да настави?

Name

Сукало

15.04.2023 08:00

Толико измисљају да се само компромитују, ово ни луди не би могли повјеровати

Name

Мина

15.04.2023 08:12

Благо теби "легитимни"! Што желиш другима теби ће се вратити. Не заборави. А још и лажеш. "Легитимно" је крадја а крадју Бог кажњава. Питај бабу како кажњава. Све ће ти се само казати. Имаш пилећи мозак али сконтаћеш.

Name

дадо

15.04.2023 09:35

Бас си паметан, колико те Миле лопов плаца, срами се свог коментара због сиромасног српског народа

Name

Ре

15.04.2023 11:09

Дјеца опозиције непоштена, гуле буџет РС а позиције нису ни запослена , обичног човјека не могу разумјети да се ставља у одбрану камариле.

Name

Раде

15.04.2023 06:55

..и тако, сви други су издајници....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник РТРС

15.04.2023 07:01

Покојни Слободан Станковић рекао је јавно, пред више свједока, да је једном великану уплатио два милиона евра на рачун у Социал Жеренал банци у Паризу за погодности које је добио за изградњу РТВ дома. То СИПА лако може да провјери

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

15.04.2023 07:02

Треба овај народ закуцати до краја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

15.04.2023 07:04

И на крају два метра без геометра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

15.04.2023 07:07

Додик је увијек био и остао уз свој народ и са својом народом и он ће увијек бити уз свој народ све док народ могне издржати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ее

15.04.2023 10:02

Јесил попио оно пиво којег си добио под шатором..

Name

ЛАЖНИ ЦАР

16.04.2023 10:17

Хахахахахаха,ко је његов народ питање је велико,ти што ме насмијеш,чуј ако буде народ издржао,човјече промјени дилера!

Name

Министар "Безбједности"

15.04.2023 07:09

Не бих био на Бурлином мјесту за јос толико пара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

15.04.2023 13:35

Управо тако, не бих се мијењао са њим колико год милијарди да има! За разлику од њега ја мирно спавам, имам здраву породицу, са парама се протегнемо онолико колико смо дугачки, таман да нисмо гладни, боси и голи... У овој накарадној земљи, у којој су политичари "од зла оца и горе матере" и гдје је баш због њих таквих логика одавно престала да постоји састављамо некако први и тридесети у мјесецу... И чекамо слободу!!!

Name

Ре ре

15.04.2023 07:17

У вези милијарди покрадени бурле и његове криминалне хоботнице од народа и сиромашни и бораца за 20 г у РС ј..о нам је одмах свима матер прије 20 г долазећи на ту владајућу функцију у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

15.04.2023 07:18

Резиме, "бољи" ентитет у БиХ НЕ ТРЕБА нове кредите да закрпи постојеће које долазе на наплату у овој години, 1,2 милијардке КМ у тоталу, од тога на Видовдан 300 милијна КМ! Ако је "патриота" Милорад ће то вратити умјесто, очигледног, банкрота "бољег" ентитета у БиХ са 01.07.2023.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

yyy

15.04.2023 07:20

сви ови новопецени богатаси нека врате половину само стосу од дрзаве присвојили украки мозесе дрзава ресит дугова а остало некаим остане нетребаих судски гонит ако пристану на то ако непристану ондаим правац фоца и свеим конфисковат тојест одузет ко комунисти партизани стосу радили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурке

15.04.2023 07:29

Све ко фол против њега и побједи гдје код стигне .Србима није битно што је он лопов,њима је битно што им тупи ратнохушкачку и шовинистичку реторику јер то обожавају.Падају у транс на помен рецимо оцјепљења мада су свијесни да самостално не би седам дана живјели...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

15.04.2023 07:31

"Легитимни представник" изабран уз подршку "легитимних будала"уз "легитимну крађу"и "легитимну овјеру"ОХР-а тако заврши мисао ако имаш имало памети у својој глави али изгледа ми мислиш туђом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легитимини представник

15.04.2023 08:33

Па зар није изабран већином, побиједио је на карту национализма и ратно хушкачке политике. Јел ту нешто спорно.

Name

Биља

15.04.2023 07:46

Историја бешчашћа, пљачке српског народа, завађања народа са свим и сваким, да би се одвратила пажња од пљàчке. Јадан је народ који трпи овакве злотворе на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гсхдид

15.04.2023 07:46

Да није било Републике Српске, не би било ни њега оваквог, ни вас таквих. Поздрав из ипак бољег дијела Босне и Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кеш

16.04.2023 05:47

Још да није династије Изетбеговића,гдје би онда били.

Name

Срам Вас Било

15.04.2023 07:49

Оваког човека нашли сте да љагате, који је читав свој живот посветио борби за права Српског народа у БИХ, истакнути револуционар, борац, у рату три пута погинуо,седам пута рањаван, човек који је америци рекао не, кини да, изградио путеве, мостове, кружне токове, затворио све фабрике које штете околини, збринуо борце, пензионере, незапосленима омогућио одлазак у иностранство ! Још једном, срам вас и стид било !

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

15.04.2023 08:36

Тако је, најбољи коментар! Он је још морао и понављати први разред, а само ради интереса Републике Српске.

Name

Ре Срам вас било

15.04.2023 10:16

Чега срам будало једна? Срам било тебе ,Додика ,његових криминалаца , срам вас било свих бораца који су изгинули у рату, цивила невино побијених, РВИ ВРС и свих бораца РС који су се борили и створили Републику Српску. А Дејтон и Свети Арханђел је још цувају! ЂУБРЕ ЈЕДНО ФУУУУУЈ

Name

МИРО

15.04.2023 11:08

Е штета што нема 35 година и што неће моћи понијети са собом???? СВЕ ЋЕ ТО НАРОД ПОСРАТИ!

Name

Рале

15.04.2023 07:49

А народ као стока, ћути и трпи, и вјерује највећем лажову и лопову у историји српског народа. Срам нас било, праве смо овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2023 08:05

Ма нее, ви сте небески народ и сви треба да вам се склањају с пута.

Name

Ре

15.04.2023 08:14

Рале, немој вриједјати овце, ста су ти оне криве? ???

Name

Татар

15.04.2023 09:06

Лако је Ронхиллу бити овакав кад је народ такав.

Name

Милан Бибић

15.04.2023 07:59

Мени је рекао да има пет милијарди еура и да ће за време своје владавине тај салди да удвостручи тако је рекао ако не лаже ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоцана

15.04.2023 08:00

Ми волимо да нас прецедник има! Када се он осмјехује и нама је драго..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврилло

15.04.2023 08:46

Гази Миле мајсторе све редом. Нека поцркају душмани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

15.04.2023 08:59

Зивио нас Додик! Најбољи предсједнк дрзаве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

15.04.2023 09:02

САМО МАЛА ИСПРАВКА. АМЕРИКАНЦИ СУ РЕКЛИ ДА ОН ИМА 3.500.000.000 $ А НЕ КМ!!! А ГДЈЕ ЈЕ БАЊА КАРДИАЛ ТЕСЛИЋ КОЈА СЕ ФИКТИВНО ВОДИ НА СТАНКОВИЋУ ИЗ БЈЕЉИНЕ? А ГДЈЕ ЈЕ КОМПЛЕТНА БОСКА ( ГДЈЕ ЈЕ НЕСТАО УГОВОР)? ДЕЛТА ПЛАНЕТ? ГЛАС СРПСКЕ У ГОСПОСКОЈ УЛИЦИ? ХОТЕЛ БОСНА У Б. ЛУЦИ?....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ...77

15.04.2023 09:27

Таман нека врати ентитетске кредите. И сви це те бити заадовољниии

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

15.04.2023 09:34

Ста оцете добицете стоју пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семсо Бонапарта

15.04.2023 09:52

Краљ је све опљацкао у рс, а народ му гладан И даље гласа за њега. Хахахахахахаххаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопундра

15.04.2023 10:00

4 милијарде је украо Додиг, а 4 милијарде су украли остали чланови секте и режима. Толико је и задужење Републике Српске. Опустошили су Српску. Режим мора да падне и да им се одузме сва нелегално стечена имовина како би опстала Српска. У противном нестајемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.04.2023 10:02

Сад су милијарде, до сада су били милијони. Ста је циљ овог претеривања? Ко је пребројао те милијарде, амбасадори, или невладини, или они сти би да срусе легално изабране? Ста би се писали да нема Милорада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран 92

15.04.2023 10:04

Он је огледало РС-а, какав народ такав он...он је у првом мандату показао своје право лице , али га народ није прихватио, е онда је окренуо плочу, ето вам ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додиг

15.04.2023 10:07

Је највећи непријатељ српског народа, Републике Српске и Србије. То треба под хитно ухапсити и одузети имовину коју је покрао од овог напаћеног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

15.04.2023 10:09

Тако су причали и за Милошевића, а никад нису пронашли те милионе. Боље и да Миле акумулира капитал и његова породица радна и вредна, него да борци и социјалци то поједу и попију и од те лове нема никакве корист. А овако увек је новац и капитал на располагању. Нпр. једног дана дођу на власти млади и морални политичари и покрену истрагу и ако пронађу те милијарде то ће бити одмах огромна добит. Значи неће то никуда са собом понети, тако да се не секирате. Поука Гадафи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мц

16.04.2023 06:12

Благо будалама.

Name

Немозе НАМ Нико НИСТА ,!!

15.04.2023 10:12

Боље да НЕЗНАТЕ , Додик добро спава , једе ,пије и ужива цак и запјева , Немозе нам Нико ниста .А ви да ЗНАТЕ ,нити ћете моћи спават а ионако немате ста јест. А умјесто пјесме само вам се плаче, зато ако НЕЗНАТЕ и боље по ваше здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дурдубак

15.04.2023 10:13

У децембру 2020-е његов салдо је био цирка 2.170.000.000 км....провјерено по папирима покојног професора Слободана Лукића ,члана антикоруптивног тима који је провјеравајући друге успут провјерио и Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико као он.

15.04.2023 10:33

Врло битно питање,искрено и на месту,а то што вам други спремају усраћете се,само наставите крај је на почетку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре гаврило и бои

15.04.2023 10:35

Твом председнику дабогда нетребале ове милијарде,ни њему ни ником његовом.Он је твоја лопурда исто као и ти.фујфујфуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

15.04.2023 10:35

Овом руфету кога се ибрети свако иоле нормалан са осјећајем гађења на говна, гре'ота да има марку у џепу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

15.04.2023 10:46

Кад се рат заврсио тразио од Славка Рогуљица 100 кМ у зајам а куца и стан под хипотрком!! Али извуцее се снасо се добро!!! Многи у тау и постратно су постали богатаси са покраденим отетим од дрзаве и народа! Покрадени кредити хумснитарна помоц и у рату су покрали партијаси банке сдк карадзиц крyјисник и екипy поцели са кајом рогуљицем рисовицем тргелтија стрвснфиц спириц итд итд прва плејада лопова партијасааа из ратаа до данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФИНАНСИЈСКИ ИНСПЕКТОР

15.04.2023 10:46

Ја мислим да се заброје и власници тог несрећног новца прилком ''инвентура''. Ено, видели сте како вајни политичари забораве колико некретнина имају, а тек када су у питању ''легално'' стечене милијарде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов

15.04.2023 10:47

Покрао је и растерао народ напунио се милијардама и даље се пуни задња му је инвестиција Алумина а народ само гледа како краде и пљачка и уништава све у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хогар

15.04.2023 10:50

Да не заборавимо сувласник је и Мојих апотека са Ранком(ФОНД ЗДРАВСТВА) Шкрбићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

15.04.2023 11:02

Гладне очи и гладна душа вавијек Кад крене на онај свијет неце понијети ништа "го си се родио,го и одлазиш"..

ОДГОВОРИТЕ
Name

15.04.2023 11:04

има он пара али нема памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

15.04.2023 12:27

Ако је ћовјек 15 година на власти, и ако му сви ресурси које држава има стоје на располагању, није му никакав проблем, да уз мало среће, и мало бављења " бизнисом" стекне огромно богатство. Питање је само шта ће се догодити једнога дана када се ситуација у друштву преокрене, и када " ђаво дође по своје"!??јер како каже она народна пословица: нићија није до зоре горјела!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРО

15.04.2023 13:41

Да ми је само један дан Милорада Додика, да се одморим, НИ БРИДЕ НИ ПАМЕТИ!

Name

Милан

15.04.2023 13:13

Једно 300 а можда и 350 милијарди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без Имена

15.04.2023 16:37

Ја не разумем како она Цвијановицка мозе да буде у политици.Зена заиста нема везе са везом.Била је Преседник и ама бас ниста зена није урадила.Бозе драги како је није срамота да буде у политици.Она не зна ни две да састави као и Додик.Погледајте кад прицају не знају да саставе једну реценицу да све буде у комплету и како треба.Па докле смо досли заиста је залосно.Издрзат це народ јос 5 година и опет Цвијановицка Прецедник и тако у круг.Хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћорак

15.04.2023 17:06

Незнам што се сада буните узели сте 50 км за гласање он вам задужио и праунучад , па пљешћите му опет глупи народе (извињавам се онима што нису гласали за ...... )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касе

15.04.2023 20:56

Мозе имати колико хоце поред стада које цува,то се богаство немозе мјерити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитао само наслов

16.04.2023 07:01

Искрено,не зелим да знам.Не интересује ме нико небитан у мом зивоту.Да ли ко ста има или нема,како има ако има, бас ме брига.Носим свој крст.Никада се не палим на несто сто не могу да променим.Зивим само свој зивот. Мирно и свесно, узивам у ономе сто имам. Знам само да ја не бих зелео да будем у кози некога ко није постено стекао несто кад додје време наплате.А доци це. Непомјаник додје по своје.Прво удари по најмилијима па онда по имању.Једноставно,узме оно сто мисли да му припада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проклети били ДОДИГОВИ

16.04.2023 08:08

Колико год да има и да је украо од народа Бог драги дао па све они дали за доктуре и лијекове . Опет неимали помоћи док не украду

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко,њемацка

17.04.2023 17:13

миле,свака цаст,сисај овце и даље до краја до јаја.ДОНИЈЕЦУ ТИ СПЕЦ:МАКАЗЕ ИЗ ДЕУТСЦХЛАНДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки је у акцији

18.04.2023 10:01

Дзаба су му милијарде,кад је сиромак у глави.

ОДГОВОРИТЕ