Koliko tačno milijardi posjeduje Milorad Dodik?

Prije desetak i više godina predratni ministar i poratni visokopozicionirani profiter dobacuje u prolazu: „Težak je on najmanje milijardu. Ko? Pa Mile, samo vi mislite da je to pretjerano.“ Na kojeg je Mileta mislio, nije izgovorio. 

Republika Srpska 15.04.2023 | 08:08
Koliko tačno milijardi posjeduje Milorad Dodik?

Kraj je 2022. godine. Ekonomistica Svetlana Cenić gostuje na N1.

“Dodik je, mislim, najbogatiji čovjek u BiH. Stranci su mu procjenjivali bogatstvo, nisam ja. Nemam te obavještajne podatke, niti svoje ‘pipke’ svugdje. Oni su mu procjenjivali bogatstvo i cifra je tolika da su mi oči ispale. Njegovo bogatstvo mu je, mislim, procijenjeno na 3,5 milijarde KM. Tako kažu oni, ne ja”, navela je tada Cenić.

Ako je ovo istina, onda Dodik bez problema može otplatiti više od pola ukupnog duga Republike Srpske, koji iznosi nešto više od 6 milijardi maraka ili otplatiti ovogodišnja kreditna potraživanja koja dosežu gotovo milijardu maraka. Sasvim sam mogao bi olakšati neizvjesnu ekonomsku situaciju ovog bosanskohercegovačkog entiteta.

ZVANIČNA IMOVINA

Sadržaj zvanične imovine Milorada Dodika, prema uvidu u imovinski karton prijavljenom za opšte izbore 2022. godine koji je objavila N1, nije ni približan kuloarskim navodima.  

Dodik je prijavio oko 75.000 maraka godišnjeg prihoda od plate, 100.000 maraka od poljoprivredne djelatnosti te 49.000 od izdavanja vile u Beogradu čiju je vrijednost procjenio na 1,7 miliona KM.

Od imovine Dodik je prijavio još stan u Laktašima (80.000 KM), vozilo Golf 8 (50.000 ) te dionice u Banji Laktaši vrijednosti 505 KM. Kreditno je zadužen za nešto više od 660.000 maraka. Godišnji prihodi supruge navedeni su u iznosu od 45.000 (imanje), a njena imovina sastoji se od dva zemljišta (89.000), poslovnog prostora (100.000) i vozila (30.000KM).

RUSKA AMBASADA NA ADRESI FIRME

Ruskom biznismenu Rašidu Serdarovu odnosno njegovoj firmi “Comsar Energy Group“ 2013. godine dodjeljena je koncesija za eksploataciju uglja nadomak Termoelektrane. Ugovor je proglašen tajnim, kao što je tajnovito mnogo toga sa ovom firmom registrovanoj na Kipru.

Javna je tajna da ovako veliki posao nije mogao biti povjeren bez saglasnosti Milorada Dodika. Registruju se nove firme u Republici Srpskoj: „Comsar energy Trading“, „Comsar Energy Agro“, „Hotel Comsar Rudo“ sve do „Comsar Energy Hidro“. Osnivač posljednje je „Comsar Hydro Holding Ltd“, registrovan na Kipru, u Nikoziji na adresi – ruske ambasade u ovoj državi!

Posljednjih dana aktuelna je i „Hydro Power Group“. Iako joj je posredni osnivač londonska firma „Dexbridge engineering limited“, sjedište im je na istoj adresi kao firma Serdarova “Comsar energy agro”, a koriste i Comsarov službeni email.

Elektroprivreda Republike Srpske uz saglasnost entitetske vlade namjerava da otkupi za 200 miliona KM! Dodikovo obrazloženje  da je riječ o “vraćanju suvereniteta u oblasti energetike” suvislo je do trenutka kada se pogledaju negativni poslovni rezultati firme koja nema zaposlenih. Tako će model "profit od ničeg" još jednom biti na djelu.

PRVI MILIONI

Više od 30 godina Dodikove aktivne političke karijere manje je više je poznato, kao i dio nekadašnjih ličnih poslovnih angažmana. Početne poslove Dodik je imao sa firmom za proizvodnju namještaja, dušeka i jorgana Igokea, no bez nekog finansijskog uspjeha. Došao je rat i vrijeme za unosnu trgovinu. U to doba to je značilo - šverc naftom i cigaretama.

Aprila 1994. godine Dodiku su oduzeta dva šlepera cigareta uvezenih iz Makedonije i to nije bio jedini slučaj. Zastupao je firmu „Vrbas“ koja 1994. godine preko rumunske firme kupuje dizel gorivo vrijednosti oko 4,8 miliona dolara.

 Tako je, samo po ovom ugovoru, na prodaji nafte građanima Republike Srpske u ratno vrijeme, zaradio milione. Postoje navodi da je od ovog novca Dodik tada kupio stanove u Beogradu. Legendarna vila na Dedinju tek će slijediti.

SRBIJA, KOLIJEVKA PROFITA

Dodikovog imena nema u zvaničnim vlasničkim udjelima, iako ga povezuju sa brojnim firmama i poslovanjem u Srbiji. Beogradska firma Komgrap ilustrativan je primjer.

Dodikov omiljeni, nedavno preminuli poslovni partner Slobodan Stanković, vlasnik firme Integral iz Laktaša platio je 2007. godine većinski udjel u Komgrapu 4,3 miliona eura da bi na kraju preuzeo poslovne prostore na najskupljim lokacijama u Beogradu i imovinu na lokacijama od Srbije do Ukrajine.

Postoje procjene da je vrijednost nekretnina Komgrapa bila nekoliko stotina miliona maraka. Tomislav Kostić, tadašnji predsjednik sindikata u  Komgrapu je tokom sastanka sa tadašnjim direktorom Agencije za privatizaciju čuo do tada nepoznati podatak.

„Vladislav Cvetković se začudio. Rekao je pred svima, da je, po njegovim saznanjima, većinski vlasnik, odnosno gazda Komgrapa Milorad Dodik, a ne ‘Integral’ Slobodana Stankovića i da on u papirima ima Dodikovo,a ne Stankovićevo ime“, pričao je Kostić.

Zgradu u Novom Sadu stanovnici nazivaju „Dodikova palata“, no zvanično investitor je„Galens invest“, jedna od firmi grupacije Galens. I to nije jedina konekcija poslovanja sa firmama ili oosbama iz Srbije, za koje je šteta išla uglavnom na račun budžeta Republike Srpske, a u korist „nepoznate osobe“. Evo nekoliko primjera konekcije sa srbijanskim tajkunima Draganom Đurićem i Miroslavom Miškovićem.

Tokom prvog premijerskog mandata 1998. godine Milorad Dodik je odobrio kredit od 750 hiljada KM iz budžeta RS Đurićevom preduzeću "Zekstra rent a car" iz Zemuna, Srbija.  (svi dokumenti u posjedu “Žurnala”). Prvi problem je što je riječ o privatnoj firmi iz druge države, tadašnje SR Jugoslavije i sadašnje Srbije jer je “Zekstra” registrovana u Zemunu.

"Zekstra" je vratila tek nešto više od 10 posto novca. Dodik, Mišković i Đurić bili su akteri i privatizacija Robne kuće „Boska“ u Banjaluci. Niko nije video privatizacioni ugovor, a prema dostupnim informacijama, plaćena je novcem iz budžeta RS.

To je samo jedan primjer. Bobar banka, Robne rezerve, Farmlend, Grand Trade, Birač, Medicinska elektronika, samo su dijelovi niza korupcijskih afera u kojima su mediji navodili pozadinsku ulogu Milorada Dodika.

Drastičan je primjer poslovnog angažmana „Lutrije RS“ i kiparske firme „Glori“. Direktor Lutrije bio je Dodikov kum Mile Radišić, a ugovor je u stvari bio paravan za izvlačenje miliona novca. Pojedini  mediji navodili su da je Dodik kupio kuću na Kipru što je demantovao. Uporedo, njegova kći Gorica izjavljuje da je u ovoj državi pohađala koledž.

DJECA SU BOGATSTVO

Milorad Dodik je ponosni otac jer su mu djeca razvila višemilionski biznis, istina sa pokojim milionom povoljnih kredita, budžetskim i roditeljskim podsticajima. Priča o poslovima djece Milorada Dodika, Igora i Gorice,  otvorena je 2009. godine, kada je Investiciono - razvojna banka RS dodijelila kredit od tri miliona maraka firmi “Fruit Eco”, čiji je suvlasnik Igor Dodik, sin Milorada. Dodik je tada kao entitetski premijer bio i predsjednik kreditnog odbora banke.

Firma i dalje posluje i to uspješno. Prema pisanju portala Capital.ba firma je u 2020. godini imala prihode od 1,67 miliona maraka i  dobit od  490.000 maraka

Restorani „Agape“ Gorice Dodik uglavnom ne posluju loše. Prema zvaničnim podacima portala akta.ba u 2021. imala je prihod od 2,8 miliona te dobit od 158 hiljada maraka.

Portal Capital ukazuje i na firme njenog supruga Pavla Ćorovića.  Njegove firme „Agro Destil“, „KBV Datacom“ te „Red Box Media“, u kojoj je suvlasnik sa Renatom Radišićem (sina Dodikovog kuma  Mileta Radišića), su u 2020. godini obrnule ukupno 1,8 miliona maraka i prijavile dobit od oko 150.000 KM, što je na nivou iz godine prije pandemije.

Firma "Global liberty“ iz Laktaša, u vlasništvu  Gorice i Igora Dodika, nije se proslavila poslovanjem. Nakon što su 2020. imali prihod od 173.000 KM i dobit od 93.000 KM, godinu 2012. završili su „u minusu“ od 77.000 maraka.  Da im olakša gubitak potrudile su se institucije RS. "Global liberty“ je prošle godine dobila podsticaje u iznosu od 26.889 maraka, iz agrarnog budžeta te  Kompezacionog fonda.

Posticaje iz istih izvora je dobila i firma „Fruit eco“ koja je u suvlasništvu Igora Dodika  i to 182.000 maraka. „Agro voće“  u vlasništvu Gorice Dodik, je dobilo podsticajne iznose od oko 102.000 maraka.

Naravno, u legendu je ušla priča o pravoj ulozi Igora Dodika u firmi Prointer. On i Milorad Dodik negiraju bilo kakvu povezanost za vlasničkom strukturom, no ostaje činjenica da je Prointer neprikosnoveni tenderski šampion sa svojim „konsultantom“ (što je javno priznao otac Dodik) Igorom Dodikom.

KADA NEMA RUSA I KINEZI SU DOBRODOŠLI

Posebna priča jesu Dodikove relacije sa Rusijom i tamošnjim tajkunima, od privatizacije Rafinerije Brod do prodaje obveznica Republike Srpske.

Kako su poslovi sa Rusijom i Rusima u posljednje vrijeme u zastoju, Republika Srpska, čitaj Milorad Dodik, se sve više okreću prema partnerima iz Kine, sklapajući brojne ugovore za izgradnju infrastrukture i energetskih objekata. Država Kina nije baš transparetna pri sklapanju poslova, što ovdašnjim vlastodršcima odgovara.

Poznato je da je korupcija u Kini strogo kažnjiva, no postoje izuzeci – nije kažnjivo ukoliko je u korist države. Iako je tržište BiH gotovo minorno u odnosu na cjelokupan posao, ono zbog podložnosti korupciji može biti, a mnogima i jeste, zanimljivo.

Podsjetimo i na izgradnju zgrade Vlade RS u Banja Luci, RTV doma te autoputa Banjaluka-Gradiška. Prema izvještaju SIPA-e Milorad Dodik, Slobodan Stanković i još 13 osoba osumnjičeni su da su prali novac i vršili poreske utaje uz imovinsku koristi u iznosu od oko 115 miliona KM.

Podsjetimo, nabavljane su korpe za smeće i pepeljare u vrijednosti većoj od hiljadu maraka, što je mali ali ilustrativan detalj kako se trošio novac. Plaćane su fiktivne narudžbe na račune u inostranstvu milionske vrijednosti.

Koliko god mu se prividno suprotstavljao, Milorad Dodik u stvari cijeni ovakvo bosanskohercegovačko pravosuđe jer nisu niti jednu istragu, a naročito one finansijske prirode, doveli do kraja.

Navedeno i još mnogo toga, za one koje su propustili, pogledajte u Žurnalovom filmu „Svi Dodikovi prsti - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna“.

(Žurnal)

Komentari / 90

Ostavite komentar
Name

Mile Ronhil, dugački

15.04.2023 06:18

Nemam ja vremena da brojim milijarede. Jedna gore-dole, nebitno... Idemo dalje.

ODGOVORITE
Name

Re

15.04.2023 06:54

Ima vise milijardi razloga da prijeti otcjepljenjem i sukobima.

Name

Kosta

15.04.2023 07:04

Niste trebali uoči Vaskrsa pominjati tog nepomenika koji je o jadu zabavio narod ne samo u Srpskoj nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini!

Name

re

15.04.2023 07:31

Ima on ministricu koja mu broji pare.

Name

re

15.04.2023 08:32

Sta bi sa Darkom Matijasevicem koji je vezan za aferu Kongrap?

Name

Re re

15.04.2023 08:58

Burlu i njegovu hobotnicu kao da bi prihvatili svjetski kriminalci i Putinova Rusija da nema tajkun burle dovoljne milijarde naroda i boraca pokradeni od usta za 20 godina njihovog mraka u burlinog režimu RS.

Name

Borac

15.04.2023 10:15

Pa pitajte i Miladina Stanica i Radovića kolika su njihova bogatstva.. Mile je mala maca za njih, samo je napad najbolja odbrana

Name

Sia

15.04.2023 06:20

Ima ima . Cijela je Republika Srpska njegova. Tolike milijarde a samo nitko nezna gdje su milijarde. Ali veliki ekspert ceca ce to rijesiti uz pomoc stranih ambasada

ODGOVORITE
Name

ivan

15.04.2023 07:46

Srbadiju mi je stvarno teško razmjeti.Krenuše u rat kao oni sami u Jugi bili ugroženi,Slobi nuđena konfederacija....htjeo je Jugu ali da on dominira...određuje pravila igre....odbi i Slovence i Hrvate,i na gazimestanu reče,nisu breeee isključene krvave bitke....a da prihvati konfeederaciju bili bi odmah u EU...nebi bilo na stotine tisuća žrtava...silovanih...protjeranih...i kosova republjik bi bila na srbija. Krenu sloba na viroviticu...karlobag....i tad' mu je nuđena u Hrvatskoj Z 4 ,i to odbi.Valjda se držao načertanije...memoranduma.....i sad srpskih svetova..? Ja te lažove zaista teško kužim,šta hoće....zar ih nije opametio rat...?Još teže razumijem tepanje majčici Rusiji,a svi rade u njima mrskim katoličkim državama svijeta,zašto neidu kod majčice raditi...?Drugi krivi za sve,oni sveci?

Name

re Cia

15.04.2023 08:22

Čega si ti ekspert crvena podguzna muvo?

Name

Re Sia

15.04.2023 09:14

E bas sramota sto ti nije rekao gdje su mu milijarde.

Name

varždinec

16.04.2023 18:38

re ivan sad ti bude zameril Dragan kaj špotaš Srbe i govoriš kak je bilo.

Name

Bravo

15.04.2023 06:20

Bravo

ODGOVORITE
Name

KO NAS J.

15.04.2023 06:23

KADA ZA SENDVIČ,PRODADOSMO UNUČAD,BANDITU!!!

ODGOVORITE
Name

Re

15.04.2023 07:48

Pa htjeli ste republiku, sproveli ste sest strateških ciljeva srpskog naroda u BiH, i sta sad kukate? Srbujte i... gladujte. Nemojte samo da su muslimani krivi, nema muslimana u RS.

Name

Poznavalac

15.04.2023 06:25

Ako je Mićić ukrao oko 128 miliona, onda je on ukrao 30 puta više oko 4 milijarde. Oni šta rade samo lažu i kradu. A pred dolazak na vlast banka mu plijenila kuću.

ODGOVORITE
Name

Zoran

15.04.2023 08:50

Ako je Mićić maznuo 128 miliona koliko tek ima Dragoljub Davidović?Takvi političari dobijaju blagoslov od popova i uvijek su za Božić u prvim redovima

Name

Arsa

15.04.2023 06:34

To je samo ono što se zna a ima toga i što je skriveno

ODGOVORITE
Name

Bogomir

15.04.2023 06:34

JEST.JEST ZAHVALJUJUC GOLOGUZANIMA KOJI ODAJU ZA LOPOVOM I PLJESCU ..MAFIJA PRVE LIGE..NAROD JE TAKO HTIO..GLUPI

ODGOVORITE
Name

Legitimini predstavnik

15.04.2023 06:42

Samo nastavi Mile, nek puknu dušmani. Ti si izabrani legitimini predstavnik, izabran voljom većine Srpskog naroda a ovi iz opozicije nek pjevaju borbene. Ionako su se gotov raspali ko bivša Yuga.

ODGOVORITE
Name

Draže

15.04.2023 07:04

Ovakvo kriminalno stečeno bogatstvo, a da se ne procesuira kriminalac je jedini slučaj na planeti i istoriji. Bravo Republiko Srpska, bravo Snsd tajkuni, gazite sirotinju.

Name

Bz

15.04.2023 07:15

Bas je izabran na posten nacin.Hehe.Mnogi su pokraili i dalje kradu na zalost.Svi koji imaju milione izuzev cas ljudima koji su posteno zaradili svoj novac.Jedino ne mogu da shvatim koliko su ljudi zagrizeni politikom da se sve vrti oko velkih patriota,i da bi trebalo da se bace na posao da dovedu neke investitore i zaposljavaju ljude.Sam je narod birao i tako ce jos 30 godina.LJudi nisu shvatili da posle rata ovi ljudi nisu nista uradili osim da su patriote i to se 30 godina vrti u krug.Mislim da narod treba na sledecim izborima da prodrmaju svoju glavu.Imas izbora dva .Budi patriota ,ili da se menja na bolje.Svi mi mozemo biti patriote ali da zivis ko bjednik jadni i urlas kako sam ja najveci patriota.Ljudi su postali bolesni zaista.Pozdrav.

Name

re

15.04.2023 07:19

Opoziciji je vise krivo sto oni nisu u mogucnosti da kradu. Samo vidi Mektica dok je bio na vlasti. Koliko mu je ono savjetnika uhapseno?

Name

Ре

15.04.2023 07:20

Ако си ти сретан, онда одлично, само се бојим да сам себе лажеш, ја лично разумијем само тајкуне и политичаре ,ове пензионере Мајкић, Радмановић, Шпирић, Новић, и ове што немају школе већ купљене дипломе а обичног човјека немогу разумјети а кад све то реално сагледаш не могу ни Додика подржавати јер је он то све аминовово и организовао да би остао на власти а што се тиче опозиције да ли знаш имајули они уопште дјецу а шта раде дјеца позиције и ко гули буџет РС ,ако хоћеш да размишљаш својом главом биће ти јасно.

Name

Re

15.04.2023 07:25

Šta da nastavi?

Name

Sukalo

15.04.2023 08:00

Toliko izmisljaju da se samo kompromituju, ovo ni ludi ne bi mogli povjerovati

Name

Mina

15.04.2023 08:12

Blago tebi "legitimni"! Što želiš drugima tebi će se vratiti. Ne zaboravi. A još i lažeš. "Legitimno" je kradja a kradju Bog kažnjava. Pitaj babu kako kažnjava. Sve će ti se samo kazati. Imaš pileći mozak ali skontaćeš.

Name

dado

15.04.2023 09:35

Bas si pametan, koliko te Mile lopov placa, srami se svog komentara zbog siromasnog srpskog naroda

Name

Ре

15.04.2023 11:09

Дјеца опозиције непоштена, гуле буџет РС а позиције нису ни запослена , обичног човјека не могу разумјети да се ставља у одбрану камариле.

Name

Rade

15.04.2023 06:55

..i tako, svi drugi su izdajnici....

ODGOVORITE
Name

Radnik RTRS

15.04.2023 07:01

Pokojni Slobodan Stanković rekao je javno, pred više svjedoka, da je jednom velikanu uplatio dva miliona evra na račun u Social Žerenal banci u Parizu za pogodnosti koje je dobio za izgradnju RTV doma. To SIPA lako može da provjeri

ODGOVORITE
Name

SOKOLAC

15.04.2023 07:02

Treba ovaj narod zakucati do kraja

ODGOVORITE
Name

Lija

15.04.2023 07:04

I na kraju dva metra bez geometra.

ODGOVORITE
Name

xxxx

15.04.2023 07:07

Dodik je uvijek bio i ostao uz svoj narod i sa svojom narodom i on će uvijek biti uz svoj narod sve dok narod mogne izdržati

ODGOVORITE
Name

ee

15.04.2023 10:02

Jesil popio ono pivo kojeg si dobio pod šatorom..

Name

LAŽNI CAR

16.04.2023 10:17

Hahahahahaha,ko je njegov narod pitanje je veliko,ti što me nasmiješ,čuj ako bude narod izdržao,čovječe promjeni dilera!

Name

Ministar "Bezbjednosti"

15.04.2023 07:09

Ne bih bio na Burlinom mjestu za jos toliko para!

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

15.04.2023 13:35

Upravo tako, ne bih se mijenjao sa njim koliko god milijardi da ima! Za razliku od njega ja mirno spavam, imam zdravu porodicu, sa parama se protegnemo onoliko koliko smo dugački, taman da nismo gladni, bosi i goli... U ovoj nakaradnoj zemlji, u kojoj su političari "od zla oca i gore matere" i gdje je baš zbog njih takvih logika odavno prestala da postoji sastavljamo nekako prvi i trideseti u mjesecu... I čekamo slobodu!!!

Name

Re re

15.04.2023 07:17

U vezi milijardi pokradeni burle i njegove kriminalne hobotnice od naroda i siromašni i boraca za 20 g u RS j..o nam je odmah svima mater prije 20 g dolazeći na tu vladajuću funkciju u RS.

ODGOVORITE
Name

075

15.04.2023 07:18

Rezime, "bolji" entitet u BiH NE TREBA nove kredite da zakrpi postojeće koje dolaze na naplatu u ovoj godini, 1,2 milijardke KM u totalu, od toga na Vidovdan 300 milijna KM! Ako je "patriota" Milorad će to vratiti umjesto, očiglednog, bankrota "boljeg" entiteta u BiH sa 01.07.2023.!

ODGOVORITE
Name

yyy

15.04.2023 07:20

svi ovi novopeceni bogatasi neka vrate polovinu samo stosu od drzave prisvojili ukraki mozese drzava resit dugova a ostalo nekaim ostane netrebaih sudski gonit ako pristanu na to ako nepristanu ondaim pravac foca i sveim konfiskovat tojest oduzet ko komunisti partizani stosu radili

ODGOVORITE
Name

Burke

15.04.2023 07:29

Sve ko fol protiv njega i pobjedi gdje kod stigne .Srbima nije bitno što je on lopov,njima je bitno što im tupi ratnohuškačku i šovinističku retoriku jer to obožavaju.Padaju u trans na pomen recimo ocjepljenja mada su svijesni da samostalno ne bi sedam dana živjeli...

ODGOVORITE
Name

Arsa

15.04.2023 07:31

"Legitimni predstavnik" izabran uz podršku "legitimnih budala"uz "legitimnu krađu"i "legitimnu ovjeru"OHR-a tako završi misao ako imaš imalo pameti u svojoj glavi ali izgleda mi misliš tuđom.

ODGOVORITE
Name

Legitimini predstavnik

15.04.2023 08:33

Pa zar nije izabran većinom, pobijedio je na kartu nacionalizma i ratno huškačke politike. Jel tu nešto sporno.

Name

Bilja

15.04.2023 07:46

Istorija beščašća, pljačke srpskog naroda, zavađanja naroda sa svim i svakim, da bi se odvratila pažnja od pljàčke. Jadan je narod koji trpi ovakve zlotvore na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Gshdid

15.04.2023 07:46

Da nije bilo Republike Srpske, ne bi bilo ni njega ovakvog, ni vas takvih. Pozdrav iz ipak boljeg dijela Bosne i Hercegovine.

ODGOVORITE
Name

Keš

16.04.2023 05:47

Još da nije dinastije Izetbegovića,gdje bi onda bili.

Name

Sram Vas Bilo

15.04.2023 07:49

Ovakog čoveka našli ste da ljagate, koji je čitav svoj život posvetio borbi za prava Srpskog naroda u BIH, istaknuti revolucionar, borac, u ratu tri puta poginuo,sedam puta ranjavan, čovek koji je americi rekao ne, kini da, izgradio puteve, mostove, kružne tokove, zatvorio sve fabrike koje štete okolini, zbrinuo borce, penzionere, nezaposlenima omogućio odlazak u inostranstvo ! Još jednom, sram vas i stid bilo !

ODGOVORITE
Name

!!!

15.04.2023 08:36

Tako je, najbolji komentar! On je još morao i ponavljati prvi razred, a samo radi interesa Republike Srpske.

Name

Re Sram vas bilo

15.04.2023 10:16

Čega sram budalo jedna? Sram bilo tebe ,Dodika ,njegovih kriminalaca , sram vas bilo svih boraca koji su izginuli u ratu, civila nevino pobijenih, RVI VRS i svih boraca RS koji su se borili i stvorili Republiku Srpsku. A Dejton i Sveti Arhanđel je još cuvaju! ĐUBRE JEDNO FUUUUUJ

Name

MIRO

15.04.2023 11:08

E šteta što nema 35 godina i što neće moći ponijeti sa sobom???? SVE ĆE TO NAROD POSRATI!

Name

Rale

15.04.2023 07:49

A narod kao stoka, ćuti i trpi, i vjeruje najvećem lažovu i lopovu u istoriji srpskog naroda. Sram nas bilo, prave smo ovce.

ODGOVORITE
Name

Re

15.04.2023 08:05

Ma nee, vi ste nebeski narod i svi treba da vam se sklanjaju s puta.

Name

Re

15.04.2023 08:14

Rale, nemoj vrijedjati ovce, sta su ti one krive? ???

Name

Tatar

15.04.2023 09:06

Lako je Ronhillu biti ovakav kad je narod takav.

Name

Milan Bibić

15.04.2023 07:59

Meni je rekao da ima pet milijardi eura i da će za vreme svoje vladavine taj saldi da udvostruči tako je rekao ako ne laže ????

ODGOVORITE
Name

Gocana

15.04.2023 08:00

Mi volimo da nas precednik ima! Kada se on osmjehuje i nama je drago..

ODGOVORITE
Name

Gavrillo

15.04.2023 08:46

Gazi Mile majstore sve redom. Neka pocrkaju dušmani.

ODGOVORITE
Name

Decko

15.04.2023 08:59

Zivio nas Dodik! Najbolji predsjednk drzave!

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

15.04.2023 09:02

SAMO MALA ISPRAVKA. AMERIKANCI SU REKLI DA ON IMA 3.500.000.000 $ A NE KM!!! A GDJE JE BANJA KARDIAL TESLIĆ KOJA SE FIKTIVNO VODI NA STANKOVIĆU IZ BJELJINE? A GDJE JE KOMPLETNA BOSKA ( GDJE JE NESTAO UGOVOR)? DELTA PLANET? GLAS SRPSKE U GOSPOSKOJ ULICI? HOTEL BOSNA U B. LUCI?....

ODGOVORITE
Name

BiH...77

15.04.2023 09:27

Taman neka vrati entitetske kredite. I svi ce te biti zaadovoljniii

ODGOVORITE
Name

Burle

15.04.2023 09:34

Sta ocete dobicete stoju pred izbore

ODGOVORITE
Name

Semso Bonaparta

15.04.2023 09:52

Kralj je sve opljackao u rs, a narod mu gladan I dalje glasa za njega. Hahahahahahahhaha

ODGOVORITE
Name

Lopundra

15.04.2023 10:00

4 milijarde je ukrao Dodig, a 4 milijarde su ukrali ostali članovi sekte i režima. Toliko je i zaduženje Republike Srpske. Opustošili su Srpsku. Režim mora da padne i da im se oduzme sva nelegalno stečena imovina kako bi opstala Srpska. U protivnom nestajemo.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

15.04.2023 10:02

Sad su milijarde, do sada su bili milijoni. Sta je cilj ovog preterivanja? Ko je prebrojao te milijarde, ambasadori, ili nevladini, ili oni sti bi da sruse legalno izabrane? Sta bi se pisali da nema Milorada?

ODGOVORITE
Name

Veteran 92

15.04.2023 10:04

On je ogledalo RS-a, kakav narod takav on...on je u prvom mandatu pokazao svoje pravo lice , ali ga narod nije prihvatio, e onda je okrenuo ploču, eto vam ..

ODGOVORITE
Name

Dodig

15.04.2023 10:07

Je najveći neprijatelj srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije. To treba pod hitno uhapsiti i oduzeti imovinu koju je pokrao od ovog napaćenog naroda.

ODGOVORITE
Name

Dr

15.04.2023 10:09

Tako su pričali i za Miloševića, a nikad nisu pronašli te milione. Bolje i da Mile akumulira kapital i njegova porodica radna i vredna, nego da borci i socijalci to pojedu i popiju i od te love nema nikakve korist. A ovako uvek je novac i kapital na raspolaganju. Npr. jednog dana dođu na vlasti mladi i moralni političari i pokrenu istragu i ako pronađu te milijarde to će biti odmah ogromna dobit. Znači neće to nikuda sa sobom poneti, tako da se ne sekirate. Pouka Gadafi!

ODGOVORITE
Name

Mc

16.04.2023 06:12

Blago budalama.

Name

Nemoze NAM Niko NISTA ,!!

15.04.2023 10:12

Bolje da NEZNATE , Dodik dobro spava , jede ,pije i uživa cak i zapjeva , Nemoze nam Niko nista .A vi da ZNATE ,niti ćete moći spavat a ionako nemate sta jest. A umjesto pjesme samo vam se plače, zato ako NEZNATE i bolje po vaše zdravlje.

ODGOVORITE
Name

Durdubak

15.04.2023 10:13

U decembru 2020-e njegov saldo je bio cirka 2.170.000.000 km....provjereno po papirima pokojnog profesora Slobodana Lukića ,člana antikoruptivnog tima koji je provjeravajući druge usput provjerio i Dodika

ODGOVORITE
Name

niko kao on.

15.04.2023 10:33

Vrlo bitno pitanje,iskreno i na mestu,a to što vam drugi spremaju usraćete se,samo nastavite kraj je na početku?

ODGOVORITE
Name

Ре гаврило и бои

15.04.2023 10:35

Твом председнику дабогда нетребале ове милијарде,ни њему ни ником његовом.Он је твоја лопурда исто као и ти.фујфујфуј

ODGOVORITE
Name

Фочак Р. К.

15.04.2023 10:35

Овом руфету кога се ибрети свако иоле нормалан са осјећајем гађења на говна, гре'ота да има марку у џепу.

ODGOVORITE
Name

Aa

15.04.2023 10:46

Kad se rat zavrsio trazio od Slavka Roguljica 100 kM u zajam a kuca i stan pod hipotrkom!! Ali izvucee se snaso se dobro!!! Mnogi u tau i postratno su postali bogatasi sa pokradenim otetim od drzave i naroda! Pokradeni krediti humsnitarna pomoc i u ratu su pokrali partijasi banke sdk karadzic kryjisnik i ekipy poceli sa kajom roguljicem risovicem trgeltija strvsnfic spiric itd itd prva plejada lopova partijasaaa iz rataa do danas

ODGOVORITE
Name

ФИНАНСИЈСКИ ИНСПЕКТОР

15.04.2023 10:46

Ја мислим да се заброје и власници тог несрећног новца прилком ''инвентура''. Ено, видели сте како вајни политичари забораве колико некретнина имају, а тек када су у питању ''легално'' стечене милијарде.

ODGOVORITE
Name

Lopov

15.04.2023 10:47

Pokrao je i rasterao narod napunio se milijardama i dalje se puni zadnja mu je investicija Alumina a narod samo gleda kako krade i pljačka i uništava sve u RS

ODGOVORITE
Name

Hogar

15.04.2023 10:50

Da ne zaboravimo suvlasnik je i Mojih apoteka sa Rankom(FOND ZDRAVSTVA) Škrbićem.

ODGOVORITE
Name

Krle

15.04.2023 11:02

Gladne oči i gladna duša vavijek Kad krene na onaj svijet nece ponijeti ništa "go si se rodio,go i odlaziš"..

ODGOVORITE
Name

yu

15.04.2023 11:04

ima on para ali nema pameti

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

15.04.2023 12:27

Ako je ćovjek 15 godina na vlasti, i ako mu svi resursi koje država ima stoje na raspolaganju, nije mu nikakav problem, da uz malo sreće, i malo bavljenja " biznisom" stekne ogromno bogatstvo. Pitanje je samo šta će se dogoditi jednoga dana kada se situacija u društvu preokrene, i kada " đavo dođe po svoje"!??jer kako kaže ona narodna poslovica: nićija nije do zore gorjela!!

ODGOVORITE
Name

MIRO

15.04.2023 13:41

Da mi je samo jedan dan Milorada Dodika, da se odmorim, NI BRIDE NI PAMETI!

Name

Milan

15.04.2023 13:13

Jedno 300 a možda i 350 milijardi.

ODGOVORITE
Name

Bez Imena

15.04.2023 16:37

Ja ne razumem kako ona Cvijanovicka moze da bude u politici.Zena zaista nema veze sa vezom.Bila je Presednik i ama bas nista zena nije uradila.Boze dragi kako je nije sramota da bude u politici.Ona ne zna ni dve da sastavi kao i Dodik.Pogledajte kad pricaju ne znaju da sastave jednu recenicu da sve bude u kompletu i kako treba.Pa dokle smo dosli zaista je zalosno.Izdrzat ce narod jos 5 godina i opet Cvijanovicka Precednik i tako u krug.Hehe

ODGOVORITE
Name

ćorak

15.04.2023 17:06

Neznam što se sada bunite uzeli ste 50 km za glasanje on vam zadužio i praunučad , pa plješćite mu opet glupi narode (izvinjavam se onima što nisu glasali za ...... )

ODGOVORITE
Name

Kase

15.04.2023 20:56

Moze imati koliko hoce pored stada koje cuva,to se bogastvo nemoze mjeriti.

ODGOVORITE
Name

Procitao samo naslov

16.04.2023 07:01

Iskreno,ne zelim da znam.Ne interesuje me niko nebitan u mom zivotu.Da li ko sta ima ili nema,kako ima ako ima, bas me briga.Nosim svoj krst.Nikada se ne palim na nesto sto ne mogu da promenim.Zivim samo svoj zivot. Mirno i svesno, uzivam u onome sto imam. Znam samo da ja ne bih zeleo da budem u kozi nekoga ko nije posteno stekao nesto kad dodje vreme naplate.A doci ce. Nepomjanik dodje po svoje.Prvo udari po najmilijima pa onda po imanju.Jednostavno,uzme ono sto misli da mu pripada.

ODGOVORITE
Name

Prokleti bili DODIGOVI

16.04.2023 08:08

Koliko god da ima i da je ukrao od naroda Bog dragi dao pa sve oni dali za dokture i lijekove . Opet neimali pomoći dok ne ukradu

ODGOVORITE
Name

marko,njemacka

17.04.2023 17:13

mile,svaka cast,sisaj ovce i dalje do kraja do jaja.DONIJECU TI SPEC:MAKAZE IZ DEUTSCHLANDA

ODGOVORITE
Name

laki je u akciji

18.04.2023 10:01

Dzaba su mu milijarde,kad je siromak u glavi.

ODGOVORITE