Јасно је какву политику Србија води у вези БиХ и Српске

"Потпуно је јасно какву политику Србија води у вези са БиХ и Републиком Српском. Став предсједника Србије о томе шта ми можемо да радимо, а шта нећемо и око чега не можемо ни да причамо је јасан."

Република Српска 13.04.2023 | 21:53
Јасно је какву политику Србија води у вези БиХ и Српске

Рекао је ово Владимир Орлић, предсједник Скупштине Србије и потпредсједник СНС-а одговарајући на питање како коментарише став предсједника Републике Српске Милорада Додика да у склопу рјешавања питања Косова и Метохије треба да се рјешава и статус Републике Српске.

"Нико у име предсједника Србије не може да прави никакве паралеле и нико не треба да говори у име Александра Вучића. Ствари су јасне и по том питању", јасан је Орлић.

Орлић каже да разумије политичку сцену у Републици Српској и БиХ, али да Србија води јасну државну политику, те да је питање БиХ једно од оних на којем се види принципијелност политике Србије.

"Сви знају колико љубави имамо за Републику Српску и наш народ који овдје живи али поштујемо и увијек ћемо поштовати суверенитет и територијални интегритет сваке земље, а то се односи и на БиХ и Српску унутар БиХ. Никада нећемо говорити другачије јер на тај начин чувамо своје државне позиције и Косово и Метохију", категоричан је Орлић.

На питање да ли очекује више од Сарајева када Србија пружи руку за сарадњу, Орлић одговара потврдно али сматра да је постало правило у окружењу да се на пружену руку одговара одбијањем сарадње.

"За све нас је важно да на нечему радимо заједно јер само тако можемо сви заједно да будемо успјешнији. То је могуће, а најбољи показатељ је добра економска сарадња између Србије и Албаније у оквиру иницијативе Отворени Балкан, упркос тешкој историји односа. Врло смо поносни што је та иницијатива потекла из Србије", рекао је Орлић.

Такве иницијативе, истиче Орлић, доприносе бољим политичким односима али и односима између народа и ствар су слободне воље.

"Отворени Балкан је потпуно наша иницијатива, нема уцјене, блокада и омогућава нам успјешан раст. Замислите тек колике би инвестиције биле овдје ако бисмо наступали као једно велико тржиште, без граница, гдје би капитал инвеститора био сигуран. Свима би нам сви заједно било боље, али и свакоме од нас појединачно", објашњава Орлић.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Србо

13.04.2023 20:45

Свака част господине Орлићу. Република Српска воли матицу Србију, али на жалост имамо Додига страног плаћеника, Стевандића "биовца" али за непријатељски интерес који Србији и предсједику гурају прст у око. Морамо се ослободити унутрашњег непријатеља, криминалаца окупљених око Додига и режима, како би Србија и Српска могле напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Србо

14.04.2023 03:02

Е мој Србо, "Србин ако нема непријатеља, он ће га сам измислити"

Name

Муммух

14.04.2023 05:25

На чему свака част овом Сими Глуваћу. Толико ријечи и реченица а све празне флоскуле почевши са овом свима је јасно. Човјек ништа конкретно није рекао, осим да мисли да је све јасно. А како су пристали на издају Космета тако ће пристати и на издају Р. Српске. Ових се треба доро чувати.

Name

Ре Србо

14.04.2023 05:35

ДА небуде само као са Косовом

Name

Уб

14.04.2023 07:31

Србо је у праву то је бар јасно. Додик и Стевандић,су управо онакви како их је Србо категорисо. Стевандић треба да се врати пацијентима,а не да вређа младог посланика,погрдним изразима,(балавац).Образовање и култура су различити појмовии и категорије.

Name

Ре

14.04.2023 09:28

Ми живимо као борци и народ већином сиромашан и биједан скроз у РС од када владају свих боја криминалци РС, још ако имају подржку Србије као свих ових година и сада у РС.

Name

А РСК???

15.04.2023 15:59

Ни овдје да је спомену! Прошло је мого година од када је нестала а више је нико не спомиње. Издали смо је и сада настојимо да је забиравимо тако што ћемо нападати БиХ... РСК је издана а губитак Косова је само божја казна а РС опстала на тој издаји и пријети јој иста судбина ... Сваком по заслугама!

Name

Орлићу

13.04.2023 20:50

Спасите Српску, оголише нас криминалци окупљени око режима. Све су покрали и опљачкали. Одсели нам народ у бијели свијет. Режиму одговара да изазове хаос у Српској, јер њима не одговара мир и стабилност. Зато у све увлаче и Србију. Нема нам напретка са криминалцима окупљеним око Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.04.2023 06:27

За вас нема спаса, то је и малој дјеци јасно

Name

Бурке

14.04.2023 00:17

Све док Србија проводи двоструке стандарде и лицемјерну политику да јавно једно прича а испод руке и иза леђа подржава шовинистичку и сецесионистичку причу и реторику Додика- од бољих односа са Сарајевом неће бити ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

на посо

14.04.2023 16:10

Друзе Судија одмах у прдекану,Прво додика па цовица и задњег бакира,тако да се ова два прва имају времена договорити како це сарадјивати док бакир стигне.

ОДГОВОРИТЕ