Нећемо дозволити прогоне српског народа на КиМ

"Све што Аљбин Кутри ради на Косову и Метохији има за циљ да ескалира ситуацију и изазове нове сукобе, да би себе и Албанце на том подручју представио као жртве. Зато ми морамо да се боримо да очувамо мир и стабилност, да будемо паметни за себе и свој интерес", рекао је Владимир Орлић, предсједник Скупштине Србије и потпредсједник СНС-а гостујући у емисији МАТ БН телевизије.

Република Српска 13.04.2023 | 21:10
Нећемо дозволити прогоне српског народа на КиМ

Орлић је нагласио да је управо то желио да поручи предсједник Србије Александар Вучић након разговора да Србима са Косова и Метохије, када је рекао да "нападну ли наш народ неће бити 'крени, стани и склони се и повуци', те да "сви треба да знају да он није ни Милошевић, ни Тадић, ни Коштуница".

"Предсједник Вучић је Србима са Космета поручио да је важно да разумијемо своју позицију и шта нам је важно, да морамо да будемо максимално одговорни, што подразумијева стрпљење и трпељивост, како бисмо сачували мир и стабилност по скоро сваку цијену. Предсједник је поручио да Србија неће дозволити било какве прогоне и погроме српског народа на Косову и Метохији. Нас циљ је да се боримо за наш народ и националне и државне интересе", јасан је Орлић.

Интерес и циљ Аљбина Куртија, с друге стране није никаква нормализација односа него радикализација и ескалација ситуације јер он, каже Орлиућ, руши дијалог и крши све споразуме.

"Његов циљ је да Срба на Косову и Метохији не буде јер без Срба, за њега проблема на Космету нема", сматра Орлић.

То се не смије догодити, наглашава Орлић, додајући да Србија, поред свега, себи не смије да дозволи да не буде за преговарачким столом.

"Морамо да будемо паметни за себе и у свом интересу, то је порука предсједника Вучића", наводи Орлић.

Он истиче да је предсједник Србије ријешен да се бори за српски народ на Космету који, како је рекао, има повјерење у своју државу Србију и који стоји уз озбиљну и одговорну српску државну политику.

Орлић каже и да је видљива промјена у односу Америке и ЕУ према питању Косова и Метохије јер се у новом француско-њемачком плану, иза ког је стала ЕУ, а подржале га САД, за разлику од раније, сада не говори о међусобном признању Београда и Приштине.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Драган

13.04.2023 19:47

Орли кад каже то је то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

13.04.2023 20:06

Браво министре , ако затреба ту смо ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

14.04.2023 05:09

Нисте у стању да се ријешите нашег Куртија што нас расели и отјера у бијели свијет а трчали би да помогнете

Name

КиМ

13.04.2023 21:06

Је Србија,ма ста било док и постоји планета Земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

13.04.2023 21:15

Курти зели Косово , као РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

13.04.2023 21:21

Неце њих нико отјерат, они це сами отици као и до сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.04.2023 06:20

О чему ви причате,ко год има прилику да добро прода он оде,тако је већ 40 година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааааа

14.04.2023 09:26

Орлићу,не брани се Српство на Косову ријечима у народној скупштини него дјелима,шаљите нашу војску и жандармерију доле нек заштите наш народ од шиптарских вандалских пуцања по недужним људима и дјеци,прекините србовање из Београда него конкретно доле станите уз наш народ,власт је у вашим рукама,чему се наоружавате толико,оспособљавате полицију и војску ако неће бити у заштити границе и нашег народа који живи на тлу Републике Србије,Косово је Србија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак

14.04.2023 11:33

Хоцес ли и ти ици доле са војском?

Name

Косово Република

14.04.2023 23:05

Има да зивите на Косову онако како ми каземо зелимо и под насим законима. Као ми у југославији кад сте малтлетирали нас тукли свако мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

У бре цовеце

15.04.2023 05:39

Зар је могуце да иста прица иде и даље.Висе од десет година се понавља а резултат разара оци,уси,срце,дусу,карактер и све остало. Као сколска песмица науцена напамет.

ОДГОВОРИТЕ